De doortocht van de Ronde van Frankrijk in Antwerpen werkt aanstekelijk. In Lint, waar de Tour maandag 6 juli niet zal passeren, heeft de lokale heemkundige kring toch een tentoonstelling in elkaar geknutseld rond de fiets en de wielersport : ‘Lint op de vélo’.

Enkele pronkstukken zijn een koersfiets uit 1903 met volle rubberen band en houten velgen en een hoge bi, met het gekende grote en kleine wiel, uit 1858. “Van de weduwe van Karel Lodewijckx mochten we vier unieke fietsen kiezen uit de collectie van haar man. Hij was lang de mecanicien van Patrick Sercu en hield er een eigen fietsenverzameling aan over”, vertelt voorzitter Wannes De Vleeschouwer van de heemkundige kring. Ook uniek is de Belgische kampioenentrui van Géry Verlinden. De Lintenaar werd in 1979 nationaal kampioen bij de profs. “We zijn bovendien op zoek naar fietstaksplaatjes. We hebben er al veel, maar die uit de oorlogsjaren ontbreken.”

De expo kan tot en met oktober iedere tweede zondag van de maand bezocht worden van 13 tot 18 uur in de orangerie van het gemeentepark.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (C) Reporters – coverfoto : wielerwedstrijd door Vremde-centrum