De midzomerzondag die gisteren werd ingericht door de VANK winkelvereniging uit Kontich was alweer meer dan geslaagd. Het begon al op zondagmorgend rond 9.00u. met een Oldtimer rondrit, ook wel eens de Grote Prijs van Kontich genoemd. Jammer was het weer niet echt van de partij, maar toch kwam er al behoorlijk wat volk kijken naar de mooie Old Timers die door het centrum van Kontich bolden en sommigen tufte.

Terwijl de Oldtimers aan hun rondrit bezig waren met onder meer een gezellige tussenstop bij de mooie tuin van Ivo Pauwels in Zoersel die vorige week nog een nieuwe roos voorstelde in Kontich kon de jeugd van diezelfde gemeente zich vanaf 13.00u. volledig laten gaan in het centrum bij het straattekenen. Ook hier werd voor erg mooie prijzen gezorgd door VANK voor de mooiste tekeningen.

Gelijk met het straattekenen kon je ook gezellig winkelen in Kontich daar de meeste winkeliers op deze zondag open waren van 10.00 tot 19.00u. Of je kon genieten van optredens van dansgroepen en zangers of zangeressen. Of een rondrit maken met een heuse paardenwagen of gaan kijken naar oude ambachten. Kortom teveel om op te noemen gisteren in Kontich.

Een knappe organisatie van winkelvereniging VANK die zorgde voor meer dan 1.000 toeschouwers en meer dan 100 Oldtimers in het centrum van Kontich.

Wij van Radio Frekwent waren er ook, onze interviews hoor je zondag as tussen 12 en 14u bij Bert en ons verslag en bijhorende foto’s vindt je op onze facebookpagina.

 

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

 

Foto’s © Reporters.