Omdat er in de gemeentelijke brandweerkorpsen van de Zone Rand op verschillende wijze werd gefactureerd voor bepaalde niet dringende interventies werd één reglement vastgelegd.

Hove maakt deel uit van de Brandweer Zone Rand. Die hulpverleningszone werd opgericht in het kader van de brandweerhervorming.

Die is specifiek bedoeld om de dienstverlening te verbeteren en te professionaliseren. Alle bestaande korpsen samenvoegen tot één geheel vergt heel wat werk. Iets wat je als burger niet meteen zal merken, buiten een betere brandweerwerking. Wat je wel zal merken is dat door de hervorming alle procedures, werkmethodes en vergoedingsregelingen voor de brandweerkrachten op eenzelfde manier moesten worden samengebracht en op één lijn moesten worden gezet. Onder andere het retributiereglement voor niet dringende hulpverlening werd aangepast en kan licht verschillen met hoe het voordien was geregeld. De hulp van de brandweer inroepen bij noodsituaties blijft uiteraard gratis.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wespennest

Voor het bestrijden van wespennesten bijvoorbeeld worden volgende bedragen gehanteerd : eerste interventie : 25 EUR, tweede maal bestrijden van hetzelfde nest : gratis (indien binnen de 7 dagen). Het volledige reglement kan je lezen op onderstaande website.

www.zonerand.be – www.facebook.com.Brandweerpost Edegem & Lint (nieuw)

www.hove.be

 

Foto’s © Gazet van Hove.