REGIO

Start je met bouwplannen of heb je al ontwerpplannen op papier ? Dan is het verstandig om deze eens te laten nakijken op aspecten zoals isolatie en ventilatie, materiaalgebruik, energiewinsten,… Inwoners van Hove, Lint, Mortsel, Kontich, Edegem en Boechout kunnen hiervoor maandelijks terecht in één van deze gemeenten.

Modelhoeve woonhuis
Lintsesteenweg Hove

 

De architecten van Kamp C screenen je bouwplannen op duurzaamheid en geven je nuttige tips mee. Is je toekomstige woning wel zo energiezuinig als je dacht ? Zijn er geen interessante toepassingen over het hoofd gezien ? Is je woning conform de nieuwe wetgeving die er aankomt ? Je krijgt een uur advies op maat over je nieuwbouw of verbouwing.

Kamp C is het provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen en geeft als overheidsinstantie neutraal advies. Meer info over Kamp C vind je op ww.kampc.be . Bovendien is het advies helemaal gratis. Het advies is uiteraard niet bindend, maar het zal er wel voor zorgen dat je project optimaal ingevuld wordt.

Per adviessessie kunnen er zeven projecten bekeken worden, wees er dus op tijd bij.

naast stadhuis Cassel
Cassel (F), Grote Markt

De eerste sessie vindt plaats op maandag 21 september, van 13.00 tot 20.00 uur in het gemeentehuis van Kontich (Gemeenteplein 1). Inschrijven is verplicht en kan tot en met dinsdag 16 september.

Daarna kan je terecht in Mortsel op 14 oktober, Lint op 16 november, Hove op 21 december, Edegem op 18 januari en Boechout op 15 februari.

 

Meer info en inschrijving bij de milieudienst, e-mail : milieu@hove.be , tel. 03 / 460 33 47 of 03 / 460 33 26. – www.kampc.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove