Het onweer van donderdagavond heeft in Mortsel, Hove  en Edegem enkele straten blank gezet, omdat de riolen de grote hoeveelheid regen niet onmiddellijk konden slikken. Al bij al vielen in onze regio de gevolgen van het zware onweer nog mee.

De regen viel met bakken uit de lucht en veroorzaakte daarbij vooral wateroverlast op de overstromingsgevoelige plekken. De brandweer kon de binnengelopen oproepen redelijk snel wegwerken. “Wij hebben in totaal zo’n 35 oproepen gekregen rond wateroverlast. De problemen begonnen zich rond 23.00 uur vanzelf op te lossen. Al bij al valt het mee. 35 oproepen is zeker niet overdreven veel met zo’n onweer. Van blikseminslagen of andere zware stormschade hebben we geen meldingen.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

In Edegem, Hove en Mortsel waren er straten waar het waterpeil tot boven één meter uitkwam. Verschillende gezinnen zagen voor de zoveelste keer hun livings en kelders onderlopen. “Het is al de derde keer dat ons huis onder water staat. En het is niet een beetje water in de kelder, het is echt onze living die onder water staat”, vertelde  Patrick Van Petegem in de Minervastraat in Mortsel. “Pas op, de brandweer doet hier uitstekend werk. Maar elke keer als het zwaar regent, hebben we pech. We zijn het dus al een beetje gewoon, maar het is niet gezellig dat we tot onze enkels in het water staan.”

De brandweer was de hele avond bezig met riolen vrijmaken en kelders leegpompen.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.