Infoavond over dyslexie, Daisyluisterboeken en digitale schoolboeken voor (zorg)leerkrachten, logopedisten en ouders van kinderen en jongeren met dyslexie.

“Ik haat lezen” is een veelgehoorde uitspraak bij kinderen met dyslexie. Logisch, want als gewoon lezen niet of niet gemakkelijk gaat, is een boek lezen vaak een hele opgave. Maar misschien kan je dan toch – met de juiste hulpmiddelen – gewoon heerlijk genieten van een boek ? De ene leest met zijn oren, de andere met zijn vingers. Maar zeker is dat iedereen kan lezen.

Ook in het dagelijks leven is lezen heel belangrijk : treinuren, vragen op toetsen en examens, handleidingen, officiële documenten, je wordt er dagelijks mee geconfronteerd. Als je niet vlot genoeg kan lezen, wordt de wereld een stuk moeilijker. De openbare bibliotheken, Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib vinden lezen te belangrijk om met de handen in de haren te blijven zitten.

Daarom bieden ze verschillende hulpmiddelen aan voor kinderen en jongeren met dyslexie.

 

Ben je als ouder, (zorg)leerkracht of logopedist op zoek naar een oplossing om kinderen en jongeren te helpen bij hun leesproblemen ? Op woensdag 30 september 2015 organiseert het Bibkwintet in samenwerking met Luisterpuntbibliotheek en Eureka ADIBib een infoavond over dyslexie, Daisy-luisterboeken en digitale schoolboeken voor kinderen en jongeren uit de tweede of derde graad van de lagere school of de eerste graad van het secundair onderwijs. Om 20 uur in de bibliotheek van Lint (Liersesteenweg 25). De infoavond is gratis, inschrijven hoeft niet.

Bibkwintet is een samenwerkingsverband van de bibliotheken uit Hove, Edegem, Kontich, Lint en Boechout. Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking (blind, slechtziend, dyslexie, afasie, MS).

Eureka ADIBib maakt leer- en werkboeken van het onderwijs digitaal beschikbaar voor leerlingen met beperkingen in de schriftelijke communicatie.

bibliotheek anno 2009

www.bibkwintet.bewww.adibib.bewww.luisterpuntbibliotheek.be/nl/kids/

http://ikhaatlezen.be .

www.hove.be .

Foto’s © Reporters.