Fietsersbond Hove

Kunsttoer : fietstocht langs kunstateliers

Op zaterdag 12 september maakt de Fietsersbond een korte fietstocht van ongeveer 15 kilometer. Tijdens deze ‘kunsttoer’ bezoeken ze een aantal ateliers van plaatselijke kunstenaars.

Je zal versteld staan van het kunstenaarstalent dat in Hove en omgeving aanwezig is ! Hun werk bestrijkt zeer uiteenlopende disciplines en stijlen. Het wordt een boeiende ontdekkingstocht. Verzamelen op het kerkplein voor vertrek om 13.30 uur. Om praktische redenen is het aantal deelnemers beperkt. Daarom moet je vooraf inschrijven via e-mail : fietsersbond.hove@gmail.com  .

Groenstraat gevaarlijke situatie fietsers

Workshop ‘Fiets(je) vaardig’

Kinderen houden van fietsen. Eenmaal de techniek onder de knie lonkt de vrijheid en de straat. De verkeersdrukte weerhoudt echter veel ouders om hun kinderen te laten fietsen. Ouders zitten met veel vragen : waarop moeten we letten in het verkeer ? Hoe brengen we de tips en regels op een goede manier over ? Wat moet je weten over een goede fiets ? Welke oefeningen kan je doen ? Hoe en wanneer rijden we samen het echte verkeer in ? Daarom organiseert de Fietsersbond op zaterdag 26 september een fiets-workshop die de fietsvaardigheden van kinderen traint. In een beschermde omgeving laten ze kinderen, samen met hun ouders, eenvoudige en leuke spelletjes uitvoeren.

De workshop duurt ongeveer anderhalf uur en is bedoeld voor kinderen van 5 tot 10 jaar en hun ouders. Kinderen en ouders worden verwacht met de fiets. Deelnemen is gratis, maar het aantal deelnemers is beperkt. Daarom moet je vooraf inschrijven. Hierbij vermeld je het aantal volwassenen en de naam en leeftijd van de kinderen. De workshop vindt plaats op de speelplaats van de Albrecht Rodenbachschool (Onderwijsstraat 19) en start om 14.30 uur. Inschrijvingen en meer info : Roger Claessens, e-mail : fietsersbond.hove@gmail.com  (tel.0485 / 53 26 94).

fietsers

ZomerEnd Feesten

Er zijn nog zekerheden in het leven : ook dit jaar staat de Fietsersbond met een infostand op de ZomerEnd Feesten. Je vindt de vereniging op zaterdag 29 augustus vanaf 13.00 uur tussen de kerk en De Markgraaf. Net als vorig jaar deelt de Fietsersbond een tent met AROS. Je vindt er weer heel wat info over de werking en (bijna) alles wat fietsers aanbelangt.

Wie wil kan gratis een exemplaar van de Slimme wegenkaart krijgen ? Wil je een boeiende fietstocht maken in de Antwerpse haven ? Dan kan je ook hiervoor een gratis fietskaart ontvangen. Verder nodigt de Fietsersbond je uit om knelpunten voor fietsers in onze gemeente aan te geven. Ze worden gebundeld en de Fietsersbond doet zijn best om bij het gemeentebestuur aan te dringen er werk van te maken. De medewerkers van Fietspunt Mortsel-Hove-Kontich zijn weer zo vriendelijk om vanaf 15 uur je fiets tegen diefstal te labelen. Gratis nog wel !

Fietserstunnel aan het station
Fietserstunnel aan het station van Hove

 

www.fietsersbond.be

Foto’s © Gazet van Hove.