INSCHRIJVEN : http://vvb.org/page?orl=1&ssn&lng=1&pge=191&acy=327&scr=y

p1040902

Sinds de introductie van het Gordelfestival en de ‘vervanging’ van de échte Gordel is het communautaire kantje dat de Gordel steeds had, weggegomd. Als behartiger van de belangen van de Vlaming (in de Rand) betreuren we dit en hopen we dat er in de toekomstige uitgaven opnieuw meer aandacht zal gaan naar dit aspect en de officiële fietsroutes niet kilometers langs communautaire epicentra zullen rijden om bepaalde haatdragende Franstaligen niet voor de schenen te schoppen. Omdat wij niet bij de pakken blijven zitten organiseren we op zondag 6 september, dezelfde dag van het Gordelfestival, een fietstocht die het authentieke omloop (gedeeltelijk) in ere hersteld.
DEEL I : Wij verzamelen om 9u30 aan het “Pattatenveld” in Dilbeek vanwaar we zullen fietsen naar Rode. Daar zal het oude Gordelsecretariaat feestelijk worden heropend.

tak fasiliteiten weg

DEEL II : Om 13.00 uur verzamelen we vervolgens met de fietsers aan de kerk van Sint-Genesius-Rode voor een ludieke actie. Nadien fietsen we richting Gemeenschapscentrum de Boesdaalhoeve om een hapje te eten en de Rodenaren een Vlaams hart onder de faciliteitenriem te steken. Vertrek met de bus richting Dilbeek, wordt voorzien tegen 16.00 uur, inclusief vervoer van de fietsen.

Vergeet uw fiets niet !

 

Vlaamse Volksbeweging vzw – www.vvb.org

vvb

 

Foto’s © Reporters.