Zaterdag 19 september 2015

Rommelmarkt

Van 9.00u. tot 16.00u., aan de Sint-Benedictuskerk en in de aangrenzende straten Rubensstraat, Kerkstraat, Sint-Benedictusstraat, Wouwstraat. Er mogen enkel tweedehands voorwerpen verkocht worden. Inschrijven via www.mortsel.be .

Jaarmarkt

Van 10.00u. tot 13.00u.

Staanplaatsen dieren :

  • Warmbloedpaarden, Belgische trekpaarden : Hof ter Linden / Jacob van Arteveldestraat
  • Shetland pony’s, Welsh pony’s, pony’s, ezels : Hof ter Linden
  • zwartbont en wit-roodbont runderen : Elf-Julistraat
  • kleinvee, pluimvee, duiven en konijnen : pleintje Hof ter Linden.

Prijskeuring van de dieren vanaf 10.30u. door een jury. Eigenaars van de dieren met de meeste punten worden beloond met een geldprijs.

P1030671

 

Ambachten

Van 10.00u. tot 16.00u.

Oude ambachten kan je vinden rond de Sint-Benedictuskerk : kantklossen, imkersgilde, angora spinnen, gehaakte poppen en figuren, pottendraaien, boekbinden, karikatuurtekenen, borduren, houtsnijwerk en hoeden maken.

Dezelfde dag is er ook “Mortsel verenigt !”. Hier krijgen de Mortselse verenigingen de kans om zich aan jullie voor te stellen.

 

Kinderboerderij met kameel

Van 9.00u. tot 14.00u.

Deze boerderij staat in Hof ter Linden in de voormiddag. Je vindt er in het huisje en op het erf o.a. een lama, alpaca, ezel, pony, kalf, big, diverse soorten schapen en geiten, ganzen, eenden, kippen, grote en kleine konijnen en twee duiven op de til. Iedereen mag tussen de dieren lopen. Om er wat langer van te kunnen genieten, zijn er strobalen om op te zitten. De kinderen kunnen ook een gratis ritje maken op de kameel.

Hoefsmid

Van 9.00u. tot 14.00u.

Op het pleintje van Hof ter Linden zie je de hoefsmid in actie.

Mortsel Mundo

Van 9.00u. tot 16.00u.

Wereldcafé op de speelplaats van school De Tandem.

 

Verkoop gevonden fietsen

Gevonden fietsen en fietsmateriaal worden te koop aangeboden bij de afdeling grondgebiedszaken (dienst staedswerken), Sint-Benedictusstraat 63 Mortsel. Tussen 9.00u. en 10.00u. kan je alle fietsen die te koop worden aangeboden bekijken. Om 10.00u. start de verkoop.

electrische fiets batterij onder drager

Foto’s © Reporters.