Geachte Mevrouw,
Geachte heer,

Graag vestigen het AK-VSZ (Aktiekomitee Vlaamse Sociale Zekerheid) en de V.V.B. (Vlaamse Volksbeweging) uw aandacht op het belangwekkende colloquium dat op zaterdagmorgen 3 oktober 2015 zal plaatsvinden in Zaal ‘De Schelp’ van het Vlaamse Parlement, Hertogstraat 6 in Brussel.

ingangVlaamsParlement
Onder het motto “De miljardentransfers : hoe lang nog ?  Krachtlijnen voor het veiligstellen van Vlaamse welvaart en welzijn” zullen eminente sprekers op een bevattelijke wijze verrassend nieuwe inzichten brengen over het thema van de transfers. Deze gegevens zullen daarna door een meer dan kwaliteitsvol panel aan de hand van vier deelonderwerpen worden besproken. Dit evenement is dan ook het ideale moment om een duidelijk inzicht te krijgen in de vaak beladen transferproblematiek.

Geld dollars

Het programma (dat wordt gepresenteerd door de warme radiostem van Wilfried Haesen) ziet er uit als volgt.

09:00 : Onthaal met koffie.
09:30 : Verwelkoming door Gui Celen, voorzitter van het AK-VSZ.
09:45 : Hoe ervaart de modale Vlaming de a-sociale gevolgen van de transfers ? Door Wilfried Haesen (gewezen journalist en radiostem VRT).
09:55 : Media over solidariteit : Franstalige zondagen door em. prof. dr. Magda Michielsens (filosoof).
10:15 : Referaat over solidariteit door prof. dr. Herman Matthijs (macro-economisch expert).
10:35 : Panelgesprek gemodereerd door Guy Tegenbos (gewezen politiek journalist van De Standaard) met Erik Stoffelen (secretaris AK-VSZ, directeur VNZ), Remi Vermeiren (gewezen voorzitter directiecomité Kredietbank. Voorzitter van de denkgroep in de Warande en vzw Pro Vives, Alain Mouton (journalist Trends) en Geert Jennes (onderzoeker Vives).
* Berekenbaarheid van de transfers
* Transfers hypothekeren de Vlaamse noden
* Transparante en proportioneel verantwoorde transfers
* Afwikkeling van de schuld bij een boedelscheiding

11:45 : Welke verrassende inzichten leverde deze ochtend op ? door Wilfried Haesen
12:00 : Politiek besluit door Bart De Valck, voorzitter van de V.V.B.
12:15 : Receptie (met dank aan Brouwerij Van Steenberge) .

transferts VVB
Meer informatie vindt u op de webstek www.vvb.org of ga via volgende link : http://vvb.org/page?orl=1&ssn=&lng=1&pge=191&acy=324. Iedere belangstellende kan via deze weg ook inschrijven. De bijdrage bedraagt € 5.

VNZ logo

Dit evenement komt tot stand dank zij de medewerking van het Vlaams& Neutraal Ziekenfonds, het Fonds voor Vlaanderen, Brouwerij van Steenberge en het Vlaams Parlement.

Meer informatie kan u steeds krijgen op het secretariaat van de Vlaamse Volksbeweging vzw, Passendalestraat 1a in 2600 Berchem (secretariaat@vvb.org – tel. 03 / 320 06 30).

Namens de werkgroep colloquium

Steven Vergauwen
coördinator V.V.B. vzw

vvb

Foto’s (c) Reporters.