Boechoutse zwemmer en scholen blijven in de toekomst gewoon in Mortsel zwemmen en gemeente Boechout blijft het schoolzwemmen subsideren net zoals nu

Tijdens de gemeenteraad heeft de gemeente Boechout akte genomen van het feit dat de stad Mortsel en de gemeenten Edegem, Hove en Borsbeek de intentie hebben om een nieuw zwembad in Mortsel te bouwen. Boechout heeft lange tijd constructieve gesprekken gevoerd met Mortsel en Hove, maar omwille van vooral financiële overwegingen zijn deze gesprekken beëindigd. Op nieuwe gesprekken met Edegem en Borsbeek is Boechout nooit uitgenodigd.

Burgemeester Koen T’Sijen verteld : “Voor de inwoners uit Boechout en ook de Boechoutse en Vremdse scholen verandert er, voor alle duidelijkheid, niets. Onze inwoners en onze scholen kunnen in de toekomst gaan zwemmen in het nieuwe zwembad van Mortsel, net zoals nu. Sommige Boechoutse partijen vertellen dat wel eens anders. Stad Mortsel rekent er zelfs op dat er veel Boechoutenaren en Boechoutse scholen komen zwemmen in het nieuwe zwembad. Dat is belangrijk als ze op jaarbasis volgens hun businessplan 230.000 zwembeurten moeten halen om de financiering van het zwembad break-even te krijgen.”

Het Mortselse zwembad “Den Bessem”
Het Mortselse zwembad “Den Bessem”

De gemeente uitte op de gemeenteraad vooral kritiek op het Vlaamse zwembadbeleid. Het feit dat de lokale overheden de grootste financiële inspanningen moeten leveren om een zwembad te bouwen, wijst vooral op een falend Vlaams overheidsbeleid. Vooral de hogere overheid zou in de infrastructuur van zwembaden moeten financieren en niet de lokale overheid zegt de Boechoutse burgervader.  “De kosten om bij te dragen in de exploitatie (onderhoud, personeel …) lopen in het financieringsmodel van de vier gemeenten ook te hoog op voor Boechout. En als die 230.000 bezoekers niet gehaald worden, stijgt de factuur nog. Daarom kiest onze gemeente er voor om het schoolzwemmen rechtstreeks, zoals nu, te subsidiëren via de scholen zelf. De Boechoutse zwemmer betaalt dus in de toekomst gewoon zijn ticket zoals nu en het schoolzwemmen subsidiëren we ook gewoon verder, zoals nu. Dus we  zijn in Boechout vooral voorzichtig met onze financiele middelen. En sommige Boechoutse scholen maken ook nu al wel eens gebruik van het zwembad in de stad Lier besluit de Boechoutse burgemeester. Meer info vindt U bij Koen T’Sijen op koen.tsijen@boechout.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters