HOVE

Tijdens het vragenhalfuurtje van de laatste Hovese gemeenteraad van maandag 28 september jl. was er een bewoonster uit de Jos Coveliersstraat die kwam aankaarten dat er door de firma Proximus (ex-Belgacom) een aanvraag werd ingediend voor de bouw van een zendmast van 30 m hoogte, gelegen naast de tennissporthal in de Elzenstraat. De betrokken dame had de aankondigingsplaat pas gelezen bij een wandeling met haar hond. In paniek was ze een petitie bij de buurtbewoners gestart. Burgemeester Koen Volckaerts antwoordde dat het gemeentebestuur beroep heeft ingediend. Hij raadde de betrokkene aan om zelf nog een persoonlijke klacht in te dienen. Dit moest gebeuren voor 1 oktober.

P1000406

Na de aanvraag voor een zendmast in de Groenstraat – op de grens met Mortsel – is dit het tweede dossier rond zendmasten dat het Hovese college van Burgemeester en Schepenen op zijn bord krijgt.

Wordt vervolgd.

zendmast 1
zendmast aan de Groenstraat

Foto’s © Gazet van Hove.

Ontvangen lezersbrief op 6/10/15.

“Geachte,

Waar houd een bewoonster uit de J. Coveliersstr zich mee bezig: een petitie opstarten tegen de zendmast die verdorie op 3KM van haar huis komt te staan, we kunnen dit alleen maar toejuichen betere verbindingen voor gsm enz.

Mevr Van Camp”