Picasso

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso (Málaga, 25 oktober 1881 – Mougins, 8 april 1973) was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist. Hij was één van de bekendste Spaanse kunstschilders.

Aan de hand van een Powerpointvoorstelling vertelt Herman Plasmans, voorzitter van het Davidsfonds Wommelgem en zelf beeldend kunstenaar, op dinsdag 24 november om 14.30 uur in De Markgraaf het verhaal van het leven en werk van Pablo Picasso. Een man als Picasso is een kunstenaar om nooit te vergeten. Tal van boeken werden over hem gepubliceerd en zijn werken zijn in tal van musea (Barcelona, Málaga, Parijs, Keulen, Luzern, Antibes,…) te bewonderen.

Als kind ontwierp deze Spaanse kunstenaar al zeer mooie dingen en dat is hij tot op hoge leeftijd blijven doen. Zijn meest gekende werk is ‘Guernica’. Zijn werk kende vele periodes, maar zijn levensverhaal is uniek. Leden betalen 6 EUR, niet-leden 8 EUR. Graag je aanwezigheid melden bij Lieve Duffeler, e-mail : lieve.duffeler@skynet.be of tel. 0477 / 41 79 29. Betaling op rekening BE96 9794 2476 3005.

Kunstkring De Geelhand

Voordracht over armoede

Elke van Stichel is verbonden aan de KUL, faculteit Theologie en Religiewetenschappen. Zij maakt deel uit van de onderzoekseenheid theologische en comparatieve ethiek. Als doctor in de Moraaltheologie spreekt zij op 9 november om 20 uur over armoede in een geglobaliseerde wereld. De voordracht gaat door op het domein van Wereld Missiehulp aan de Provinciesteenweg in Boechout.

armoede VB

 

Junior Journalist-wedstrijd

Ook dit jaar organiseert het Davidsfonds een schrijfwedstrijd voor alle leerlingen vanaf het vijfde leerjaar tot en met het zesde middelbaar. Het thema dit jaar is : ‘Verschillend en toch gelijk’. Maak je dus klaar om een opstel of kort verhaal van waardering, respect en vriendschap te schrijven. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf een boeiend stuk op een A4-formaatje.

Alle werkjes moeten vóór 1 december binnen zijn bij Marc D’haene, Beekhoekstraat 51, e-mail: marc.dhaene1@telenet.be . En nu aan de slag !

radio Uylenspiegel
de stem van de Frans-Vlamingen

 

Davidsfonds Hove steunt de Rode Neuzen Dag

Eén op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen, dikwijls met zware gevolgen.

Daarom organiseren vtm, Qmusic en Belfius op zaterdag 5 december de eerste Rode Neuzen Dag. Samen met jou en heel Vlaanderen willen ze geld inzamelen voor een betere opvang van jongeren met psychische problemen. Tienduizenden jongeren vinden of krijgen immers nog niet de zorg die ze nodig hebben.

Hoog tijd om daar samen verandering in te brengen. Het boek ‘Marie en de rode neuzen’, geschreven en geïllustreerd door Hovenaar Francine Duquesne is één van de initiatieven voor de Rode Neuzen Dag.

Met de aankoop van dit boek steun je dit goede doel. De volledige winstmarge (na drukkosten) wordt immers door de auteur afgestaan.

Het Davidsfonds treedt graag op als tussenpersoon voor de aankoop ervan: je stort 10 EUR op het Davidsfonds rekeningnummer BE96 9794 2476 3005 met vermelding van je naam en adres. De bestellingen worden (wekelijks) gebundeld, besteld bij de auteur en gratis bij je thuis geleverd. Het boek is ook te koop bij Brandtfood in Hove.

www.rodeneuzendag.be/actie/marie-en-de-rode-neuzen

www.hove.davidsfonds.be

Davidsfonds

Foto’s © Reporters.