Hofila 

Postkaartenboek 2017 : laatste oproep 

Verzamelaarsclub HOFILA zal in 2017 het vijftigjarig bestaan van de club vieren, een uitzonderlijke verjaardag voor een hobbyclub, met onder andere een omvangrijke tentoonstelling (maart 2017), de toekenning van de eretitel ‘Koninklijke’ en de publicatie – midden 2016 – van een ‘Postkaartenboek’. Dit is een bundeling van ongeveer 240 postkaarten en oude foto’s, telkens met een historische en filatelistische commentaar. Bovendien is er een historische uitleg over de belangrijke gebouwen, waarvan een afbeelding is opgenomen in het boek: gemeentehuizen, kerken, kastelen, merkwaardige straatbeelden,… in een twaalftal afdelingen. Een schets over de geschiedenis van Hove besluit het boek. Voorinschrijvingen op het boek zijn al mogelijk aan 20 EUR; de latere verkoopprijs bedraagt 25 EUR.

De naam van de inschrijvers wordt vermeld in het ‘Postkaartenboek 2017’.

brochure VTBKultuur

Postkaarten gezocht

De opname van de afbeeldingen wordt eind december afgesloten en daarom is er deze laatste oproep.

Wie van de lezers van infoHove bezit nog postkaarten of oude foto’s van onze gemeente en wil deze voor een paar weken uitlenen aan de club ? Ze worden dan digitaal verwerkt en opgenomen in het boek, met vermelding van de bron. Van harte bedankt voor de medewerking.

Inschrijven op het boek of een contact over de postkaarten/foto’s kan tijdens de clubvergaderingen van 8 november en 6 december 2015 in Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove (9.00-12.00 uur) of bij secretaris Hugo Peerlinck, e-mail : hugo.peerlinck@skynet.be  of tel. 03 / 455 51 74 (tussen 18.00 en 20.00 uur).

 

Hieronder een beeld van de Sint-Laureyskerk tijdens de Eerste Wereldoorlog en een beeld van de Kapelstraat rond 1920.

kerk WOI   Kapelstraat WOI

Foto’s © Reporters.