Reactie van de burgemeester van Hove op een gemiste kans over een nieuw fietspad in de Wouwstraat van Hove op de grens met Mortsel

In ons regionieuws van 5 november hebben we bericht dat de stad Mortsel voorstander is van een nieuw fietspad in de Wouwstraat op de grens van Hove en Mortsel. Oppositieraadslid van Mortsel Ingrid Pira (Groen) vond dat het wat meer had mogen zijn en dat het onbegrijpelijk was dat het gevaarlijke fietspad dat in zulk een slechte staat verkeert niet mee wordt vernieuwd door onder meer de gemeente Hove.

P1000595
veel foutparkeerders op het fietspad

De burgemeester van Hove, Koen Volckaerts (N-VA) wilde hier wel op reageren. Soortgelijk antwoord werd ook gegeven op de Mortselse gemeenteraad. Na vele jaren van kommer en kwel in de wouwstraat  (onder bestuur van burgemeester Pira  – Groen) hebben de burgemeesters van Hove, Koen Volckaerts en Mortsel, Erik Broeckx, (beiden N-VA) hun krachten gebundeld  om naast de samenwerking voor het zwembad ook gemeenschappelijk de Wouwstraat eindelijk professioneel te laten herprofileren. Kan raadslid Pira het niet verkroppen dat zij in vorige legislatuur deze herstelling samen met haar partners uit Hove niet kon realiseren ? Moet zij daarom kritiek geven op het kleine fietspadgedeelte tussen spoorwegbrug en Leliestraat ? vraagt de Hovese burgervader zich af.  Hove heeft in vorige legislatuur het grote gedeelte van het fietspad tussen Leliestraat en Boechoutselei reeds volledig heraangelegd. Slechts het kleine gedeelte tussen spoorwegbrug en Leliestraat wordt voorlopig nog niet hernieuwd. De herprofilering van de Wouwstraat was niet gepland. Toch heeft de burgemeester van Hove, tevens schepen van openbare werken Koen Volckaerts, alle budgetten herschikt om deze herstelling te kunnen realiseren. En inderdaad valt het stukje fietspad uit de prijzen. We mogen echter niet vergeten dat er in Hove andere fietspaden hoodringender aan herstelling toe zijn omdat ze in een slechtere toestand verkeren. Dat noemt men keuzes maken. De fietsoversteek aan de spoorwegbrug zullen we samen met Mortsel bestuderen om te zien hoe we de toestand daar veiliger kunnen maken zegt Dhr. Volckaerts nog.

vele insprongen door grillige rooilijn
vele insprongen door grillige rooilijn

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove.