KONTICH – Schoolrock Festival, het grootste scholenfestival van België, plant in samenwerking met BOS+ een bos aan in de Pierstraat. Het evenement gaat door op zaterdag 14 november.

Het jaarlijkse Schoolrock Festival, dat door de leerlingen van het Sint-Ritacollege georganiseerd wordt, steunt telkens twee goede doelen. Shangrila Home is het vaste goede doel waaraan Schoolrock elk jaar geld schenkt. Het is een opvangtehuis voor dakloze kinderen in Nepal.

De Schoolrock-editie van dit jaar stond in het teken van duurzaamheid. Daarom werd BOS+ als tweede goede doel gekozen. BOS+ is een organisatie die zich inzet om bossen in Vlaanderen en het Zuiden te beschermen en te verbeteren.

Voor elke bezoeker van Schoolrock Festival 2015 engageerde BOS+ zich om een boom te planten in Kontich of Ecuador. Op zaterdag 14 november zal het nieuwe Schoolrockcomité samen met de oud-Schoolrockers een Schoolrockbos planten in de Pierstraat, vlakbij het Sint-Ritacollege. Het Schoolrockbos komt in een doodlopende zijstraat van de Pierstraat, die zich naast het huis met huisnummer 168 bevindt.

De boomplantactie start om 14.00u. en duurt tot 17.00u.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove