Groot feest deze maand in Podiumcafé “De Pomp”. De iconische zaak aan de Mortselsesteenweg bestaat een kwarteeuw en geeft 25 gratis vaten weg. Sinds de oprichting in 1990 is “De Pomp” een klinkende naam in de culturele wereld. “De Pomp” viert haar 25ste verjaardag met een hele reeks gratis vaten. De feestmaand startte 31 oktober met een Kick-Off Party en wordt op 28 november afgesloten met een fuif. “Ik vond dat iedereen mocht meegenieten van het gratis bier, daarom is er bijna elke dag wel een gratis vat”, lacht zaakvoerder Tom Vandenbroucke. “Voor de rest houden we het eerder bescheiden.”

seefbier

“We wilden een echt jongerencafé, met ruimte voor feestjes en concerten. Een podium binnen was essentieel.”

De lijst van artiesten die daarop hebben gestaan oogt indrukwekkend : Pop In Wonderland, dEUS, Zita Swoon, Melanie, Clement Peerens, Tom Robinson, Chris Jones,… allemaal passeerden ze de revue in Podiumcafé De Pomp.

De laatste jaren kwamen ook Roland, Raymond van het Groenewoud en De Laatste Showband langs. Ook het lijstje komieken dat in “De Pomp” een show gaf kan tellen : Philippe Geubels, Nigel Williams, Wouter Deprez en binnenkort komen ook nog Alex Agnew en Bart Cannaerts. Iedereen die nog mee wil feesten is welkom tot eind november in podiumcafé “De Pomp” in Hove aan de Mortselsesteenweg .

cava Pallieterke

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand.

 

Foto’s © Reporters.