Vier Sinterklaashappenings in Hove

De Hovese Gezinsbond en Jaanimo organiseren ook dit jaar weer leuke Sinterklaas-evenementen. Van 21 november tot en met 6 december 2015 kan je de Sint met zijn Pieten en zijn vriend Stefan Beeldens regelmatig tegenkomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaterdag 21 november: aankomst van Sinterklaas met de trein

Alle kinderen zijn welkom aan het station vanaf 10.30 uur. Na de aankomst van de Sint trekt men in stoet naar het kerkplein. De Grote Praalwagen is er ook weer bij. Op het kerkplein grabbelen de kinderen lekkers tijdens de Snoepworp. Na de Snoepworp kunnen de kindjes een praatje maken met de Goedheilige man in het Sinterklaashuis.

Dit jaar maakt de gemeente kans om de titel ‘Sinterklaasgemeente’ te bemachtigen. De ‘miniester’ van Jeugd schreef vijf opdrachten uit die moeten vervuld worden. Daarom roept de Hoofdpiet iedereen op om bij deze feestelijke aankomst:

– verkleed te komen als Zwarte Piet zodat er 100 Pieten zijn;

– een tekening te maken om op te hangen aan de draad van 100 meter;

– de stem op te warmen voor een lied van 100 decibel;

– de handen op te warmen voor de Snoepworp van 1.000 snoepjes;

– en al je vrienden mee te nemen om samen 1.000 feestvierders te verzamelen.

P1040131
Sinterklaas rijdt in tweede klasse …

Zondag 22 november: voorstelling Het Als dat maar goed komt…-feest

Stefan Beeldens organiseert een feestelijke voorstelling in de Albrecht Rodenbachschool. Dat wordt lachen of misschien wordt het wel spannend. Ook Sinterklaas en de Pieten doen mee. Het belooft een unieke leuke voorstelling te worden voor jong en oud. De Sint heeft voor elk kind iets lekkers bij. Tickets voor dit feest zijn online te boeken op www.sinterklaasgemeente.be. De plaatsen zijn beperkt. Wees dus snel.

 

A. Rodenbachschool
Albrecht Rodenbachschool

Zaterdag 28 november: enkel voor volwassenen: de allereerste ‘Hoor wie kwist daar?’-quiz

Met de Sint als gastheer beleeft iedereen een knotsgekke maar ernstige quiz. Deze echte quiz met een knipoog vindt plaats in zaal Da Capo. Inschrijven kan via www.sinterklaasgemeente.be. Deuren open om 19.45 uur, start om 20.15 uur. In samenwerking met Jaanimo.

Gezinsbond logo

Zondag 6 december: het afscheid van Sinterklaas in Hove

Alle kindjes hebben hun cadeautjes gekregen. Vandaag is de Sint jarig en vertrekt hij terug naar Spanje. Kom de Sint bedanken en uitwuiven. Beleef deze unieke en emotionele happening. Start om 16.15 uur aan het Kosterhuisje. Wandel samen om 16.30 uur met de Sint naar het station. De trein van de Sint vertrekt om 16.59 uur.

Meer info : www.sinterklaasgemeente.be  – www.hove.be .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hove, 2013

 

Foto’s (c) Gazet van Hove