HOVE

Heemkundige Kring ‘De Markgraaf’ bestaat dit jaar 55 jaar. Tijd om dit te vieren op vrijdag 20 november in C.C. De Markgraaf. Er waren een 70-tal aanwezigen waarvan de burgemeester, twee schepenen, enkele gemeenteraadsleden en OCMW-raadsleden. Niemand van het groen-linkse Hove Beweegt ! Het Hovese gemeenschapsleven interesseert hen duidelijk niet !

Eerst twee toespraken : van voorzitter Frans Sermeus over de feestende vereniging en nadien schepen van ontwikkelingssamenwerking Bart Van Couwenberghe om de club geluk te wensen met hun prestaties.

P1010121

Daarna een geschiedkundige voordracht over ‘den draad’ tijdens de Eerste Wereldoorlog (‘de elektrische draadversperring aan de Belgisch-Nederlandse grens tijdens de Eerste Wereldoorlog”). De toenmalige grensversperring tussen het bezette België en het vrije Nederland, van de Voerstreek tot in Knokke, om verzetsmensen, smokkelaars en Duitse deserteurs tegen te werken. Voordrachtgever Prof. Dr. Alex Vanneste kende het dossier tot op het bot. Hij kon de zaal bezielen met zijn uitéénzetting. Hij publiceerde er een brochure over die gretig aftrek vond. In Hove wonen nog gelukkig mensen met interesse voor geschiedenis.

Nadien was er nog een korte receptie om bij te praten. Er was voldoende drank … (zie coverfoto)

Foto’s © Gazet van Hove.