zaterdag 19 DECEMBER 2015 – 20.00u. TOT  24.00u.

Iedereen is meer dan welkom voor een hapje en een drankje om samen met de N-VA Kontich-Waarloos het werkjaar 2015 af te sluiten. Men zal klinken op het nieuwe jaar 2016 en hulde brengen aan afscheidnemend burgemeester Erik Jacobs (N-VA) en zijn opvolger Bart Seldeslachts verwelkomen, vandaag reeds N-VA-schepen in Kontich met de bevoegdheden onderwijs, patrimonium, erfgoed, lokale economie, land- en tuinbouw en toerisme.

Bart Seldeslachts (°1975) is veertig jaar en woont met zijn gezin in Kontich-Kazerne. In Bierbeek (Vlaams-Brabant) werd hij reeds op jonge leeftijd bestuurslid van de Volksunie. Hij studeerde aan de KU Leuven met Bart De Wever als promotor en was mede-stichter van N-VA-nationaal. Hij wordt verantwoordelijk voor de veiligheid van de burgers van Kontich, maar blijft ook bevoegd voor onderwijs, patrimonium en erfgoed. En hij is dus binnenkort de nieuwe ‘burgervader’ van de gemeente Kontich.

N-VA logo

Zoon van onze regio

De gastspreker dit jaar is niemand minder dan Bart De Wever (°Mortsel, 1970), nationaal voorzitter van de N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie). De heer De Wever is goed gekend in Kontich. Zijn moeder baatte er in Kontich-Kazerne een krantenwinkel uit aan de Ooststatiestraat en zijn vader was er erg actief als bestuurder bij het lokale Vlaams Nationaal Jeugdverbond (V.N.J.) aan de Altenastraat. Later verhuisde het gezin De Wever naar Mortsel (Kretenburgstraat) en daarna naar Berchem (Diksmuidelaan), over het nationaal secretariaat van de  Vlaamse Volksbeweging (V.V.B.) .

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bart De Wever op het huwelijk van Edegems burgemeester Koen Metsu, 2015

Bart De Wever liep middelbare school aan het Onze Lieve Vrouw van Lourdes-college in Edegem. Hij kent deze regio dus zeer goed. Het is voor hem “een terug thuiskomen” …Vandaag woont de burgemeester van Antwerpen in het district Deurne.

Deze receptie gaat door in de Altena Kapel, Antwerpse steenweg 79 in 2550 Kontich.

Erik Jacobs, burgemeester Kontich
Erik Jacobs, ontslagnemend burgemeester Kontich

Verdere info bij : John Michel, tel. 0496 / 99.40.27. – epost : michel.jan@telenet.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove.