UNIZO ANTWERPEN-STAD EN DE ANTWERPSE WINKELVERENIGINGEN KIJKEN DE SOLDEN OPTIMISTISCH TEGEMOET

Antwerpen heeft zijn eindejaarshopping bijna achter de rug en kan tot dusver spreken van een topper qua bezoekersaantallen en verkoopcijfers. Het goede weer zorgde voor een trage opstart maar naar het einde van de kerstinkopen kijken de handelaars tevreden terug op een geslaagde eindejaarsperiode.

Met het warme weer waren vooral de verkoop van geschenken en tussenseizoenscollecties een topper. Het kerstshoppen heeft dus heel wat volk aangetrokken.

Als kers op de taart  was er op tweede kerstdag onverwachts een overrompeling in het Antwerpse winkelhart.

“Ondanks het drukke verkeer waren er nergens noemenswaardige problemen en konden we toch spreken van een vlotte doorgang in en uit de stad. Bovendien scoort Antwerpen altijd beter dan andere steden omwille van haar sterk mode imago,” aldus Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Antwerpen-Stad.

Ondertussen kijken de Antwerpse mode-ondernemers met heel wat optimisme naar de komende solden periode.

Geld 100 dollar

Steven Bervoets, Centre Manager van Shopping Stadsfeestzaal bevestigt : “Shopping Stadsfeestzaal spreekt alvast van een geslaagd eindejaar met mooie cijfers, zowel qua bezoekersaantallen als qua omzet bij onze handelaars. We zien de solden dan ook positief tegemoet. De collecties van onze handelaar bevatten genoeg tussenseizoensitems die weersonafhankelijk verkopen. Het goede weer van de voorbije weken deed vooral die stukken goed verkopen. De echte winteritems geraken ongetwijfeld tijdens de solden periode verkocht in afwachting van het échte winterweer – is het niet begin 2016, dan zeker eind 2016…”.

Ondanks de berichtgeving in de media mag Antwerpen spreken van een uitstekend eindejaar voor shopping, zowel op de grote winkelassen als in de kleine winkelstraatjes.

Geld euro's

“Ook de high-end modezaken en eigenzinnige boutieks van de Antwerpse modescène starten pas begin januari met de solden verkoop van hun unieke collecties. Dit vertrouwen heeft vooral te maken met het label van Antwerpen modestad. Want wie denkt aan kwalitatieve en hoogstaande mode denkt aan Antwerpen en tijdens de solden is dit niet anders. Kwaliteit kopen aan forse reducties in een supergezellige stad als Antwerpen moet iedereen bekoren, ook al schijnt de zomerzon”, reageren Linda Cloots en Candice Nuyten van de twee grootste winkelverenigingen van Antwerpen (Beleef Antwerpen en Quartier National) naar aanleiding van de voorbije kerstinkopen en de komende solden periode.

“Antwerpen blijft het mekka voor shoppers uit binnen- en buitenland. De stad Antwerpen ondersteunt dit sterk en gevarieerd winkelaanbod met promotie voor de winkelzondagen en met een uitgebreid Winter in Antwerpen-programma. Zo zorgen we telkens weer voor een totaalbeleving,” aldus Koen Kennis, schepen voor middenstand en toerisme.

Meer info over dit persbericht :

Linda Cloots, vzw Beleef Antwerpen : 0496 / 23 96 45

Nico Volckeryck, Unizo Antwerpen-Stad : 0496 / 25 97 45

Candice Nuyten, vzw Quartier National.

 

Foto’s © Reporters.