LEZERSBRIEF

Beste Pallieterke,

In de pruimentijd maken broodschrijvers al eens graag een opgeblazen uitschuiver, in dit geval happen politiekers gretig in het aan hen aangeboden deel van de koek.

Een zevenjarige loopbaan overzee, waaronder enkele in Tunesië als leraar, twee jaren Irak als werfleider van Nobels-Peelman en daarbuiten nog wat diverse opdrachten voor Vlaamse bedrijven in Algerije, Saoedi-Arabië, enz., nopen me toch even stil te staan bij het gebeuren in Keulen.

Molenbeek Pall

In Noord-Afrika, het ganse Midden-Oosten, dus kunnen we eigenlijk wel zeggen de ganse Islamwereld, is het gebruikelijk dat bij grote volkssamenkomsten, zoals vooral sportwedstrijden, feestelijkheden, enz., er baldadigheden uitgehaald worden na de afloop ervan. Bij westerlingen is dit fenomeen zeer goed bekend en daarom blijven ze ver op afstand, liefst thuis of mijden de omgeving. Het gaat daar niet zozeer om seksueel geweld, maar wél om een soort massahysterie die door henzelf als een soort oogluikend toegelaten randgebeuren plaats vindt. Meestal is het de gelegenheid om sukkels te beroven, vooral onder de druk en angst van de opgejaagde menigte. In Keulen zijn inderdaad weinig tot géén vrouwen verkracht, wel zodanig angst aangejaagd dat ze al te gemakkelijk hun hebben en houden dat ze bij zich droegen, afgaven. Dat dit gepaard ging onder brullen, trekken, duwen, betasten en kledingsleuren is gewoon te verklaren als een manier om afgezonderde zwakkere personen van hun geld en andere spullen te beroven. Waarschijnlijk waren er ook mannen als slachtoffer, maar zijn die niet gekend. Door de media zelfs liefst onbemind.

Het lijkt me hier voor de hand liggend dat de lokale Marokkanen hier de aanstichters van zijn, wellicht door hun verbroedering met de nieuwkomers. Moest het karnaval van Rio in onze streken plaatsvinden, de ook daar gekende schurkerijen zouden zeker exponentieel zijn. Wel te verstaan, door het zelfde onopgevoed gespuis dat in Keulen aan het werk was.

Besluit : het is onjuist om hier een fenomeen van seksueel wangedrag van te maken, naar vrouwen toe. Wel is het zo, dat ze de zwaksten uitkiezen en afzonderen, op dezelfde manier dan roofdieren. Dus : vrouwen, kinderen, ouderlingen. Gebruik makend van duisternis, gejoel, gewoel en geknal, en daarbij goed op voorhand geplande samenwerking, vergelijk met roedels hyena’s.

Overigens werden mijn zoon (destijds 11 jaar) en ikzelf, ook zwaar aangepakt toen we een tiental jaren geleden, van vuurwerkkijken in Antwerpen terugkeerden rond één uur ’s morgens,  en een in het nauw gedreven jong koppel ter hulp kwamen. Het betrof een afgepakte handtas die werd van de ene naar de andere gegooid. Welk soort aanvallers ? Juist, ja !

Seksueel geweld ? De knullen waren allen zelf maar tussen de tien en twaalf jaar, maar wel in aanzienlijk aantal. Bovendien (of daardoor ?) kwam er ook niémand tussenbeide.

migratie

Als toemaatje wou ik hier nog meegeven dat de verzamelde pers en andere media, het publiek nogal wat wijs tracht te maken, i.v.m. de laatste spoorstaking. Men doet of dit echt nieuws is, dit terwijl iedereen met een minimum aan geheugen weet : Elk jaar rond de feestdagen staken deze mensen. Al was het vroeger meestal de feestdagen inbegrepen, het lijkt er sterk op dat de deze spoorafblokkers [Nederfranglais : blokkeerders (denk aan sabots – saboteren, Luikse uitvinding om machines en aanverwante te stoppen in noodgeval) in feite vinden dat ze rond die dagen ook een soort extra weekje (betaalde) lol verdienen. Dat niemand dit merkt is wel het bewijs hoe kort men van geheugen is, want dit gebeuren herhaalt zich al jaren, altijd rond hetzelfde tijdstip. Telkens met andere spookredenen. Ergens iets van gelezen, gezien of gehoord ?

Vriendelijke groeten,

Leo Aerts – Mortsel

P1010499

Foto’s © Reporters.