Hove is vanaf nu een echte fairtradegemeente en dat verdient een feestje !

Dit betekent dat de gemeente en haar inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen. Om de titel van fairtradegemeente te verdienen moeten we aan zes criteria voldoen :

  1. Het gemeentebestuur koopt minstens twee fair-trade producten structureel aan. In alle gemeentelijke gebouwen kan je fair-trade koffie en -thee drinken. We promoten de campagne ook regelmatig bij onze inwoners en personeelsleden.
  2. Verscheidene winkels en horecazaken verkopen minstens twee fairtradeproducten. De actuele lijst vind je op www.fairtradegemeenten.be/hove.
  3. Veel Hovese scholen, bedrijven en organisaties gebruiken fair-trade producten tijdens hun activiteiten. Zie de actuele lijst op onderstaande website.
  4. Fair-trade producten worden regelmatig in de kijker gesteld. Zag je ons al op de ZomerEnd Feesten of de Winterfair ?
  5. Onze trekkersgroep bestaat uit enthousiaste vrijwilligers. Ze organiseren activiteiten en zorgen voor een jaarlijkse beoordeling van de gemeente. Zo blijven we ook in de toekomst een fairtrade gemeente.
  6. Promoten van duurzame lokale voeding is ook belangrijk. Een leuke manier om duurzame lokale initiatieven te ontdekken is via de twee fietslussen van Ecocyclo. Dit boekje met routebeschrijving en tal van adressen kan je gratis verkrijgen bij de duurzaamheidsambtenaar.

P1010384

Feestelijke zondagnamiddag

We zijn uiteraard erg blij dat we dit label verdiend hebben. Daarnaast willen we iedereen in de bloemetjes zetten die mee heeft gewerkt aan deze realisatie. Daarom organiseren we een feestelijke zondagnamiddag op zondag 28 februari om 14.00 uur in Da Capo (Lintsesteenweg 1A). Programma : 14 uur : officiële overhandiging fairtradelabel, 14.30 uur : voorstelling ‘Watertanden’, aansluitend : fairtrade receptie. Gratis, maar inschrijven verplicht via e-mail: ontwikkelingssamenwerking@hove.be  of tel. 03 / 460 33 26.

P1000912

‘Watertanden’

Watertanden van oude groenten en vergeten fruit. Verhalen over hop en aardbei en Schaarbeekse krieken, smaakmakend fantaseren over kardoen en spruiten. Vertelsels uit het hoppeveld, over appels zonder slangen, over hoe de zurkel de pan uit swingt, hoe warmoes je warm houdt en hoe je aardperen uitdeelt. Een voorstelling om van te smullen. Overgoten met een saus van verhalen, versierd met toefjes poëzie en opgediend met krokante woordspelingen. Voor lekkerbekken die willen smikkelen met een glimlach en gevoel voor fantasie. De voorstelling duurt ongeveer 70 minuten.

 

Foto’s (c) Gazet van Hove.