Politiek kartel van SP.a, Groen en onafhankelijken

P1010407

Dienstencentrum “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 Hove, 15.30u.

Op zondag 31 januari 2016 heffen we graag met u het glas op het nieuwe jaar, op het politieke afscheid van Nelly Bellens en Gie Goyvaerts en op de inspirerende toekomst van Hove Beweegt. In het bijzonder belichten we de transitiemogelijkheden naar een klimaat neutrale samenleving, ook in en voor Hove.
Hiervoor hebben we Hovenaar en Belgisch klimaatonderhandelaar in Parijs, Geert Fremout, uitgenodigd als gastspreker. Hij zal ons een boeiende toelichting geven over het proces en de resultaten van het Klimaatakkoord van Parijs. Geert Fremout werkt sinds 2007 voor de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (FOD VVVL) bij de Dienst Klimaatverandering en is als lid van het Belgische en Europese onderhandelingsteam nauw betrokken bij de internationale onderhandelingen, die recent uitmondden in het Klimaatakkoord van Parijs.
Daarna tonen we u, als exclusieve primeur, de documentaire ‘De Ronde van Klimaatneutraal België’, met concrete voorbeelden van hoe op lokaal niveau werk kan gemaakt worden van de transitie naar een klimaat neutrale samenleving.

P1010406
Nelly Bellens

 

Foto’s © Gazet van Hove – coverfoto : Guy Goyvaerts