HOVE

In maart schakelen we over van een afvalinzameling met zakken naar een diftar-inzameling met bakken. Hoe minder afval je dus veroorzaakt, hoe beter voor het milieu en je eigen portemonnee. Door te letten op deze tips kan je de eigen afvalberg flink verkleinen.

gescheurde GFT zak
geschiedenis …

– Gooi geen pmd-afval bij het restafval. Wist je dat flesjes van shampoo en spuitbussen van deodorant ook in de pmd-zak horen ?

– Plastic folie kan je apart houden en gratis achterlaten in het recyclagepark.

– Koop bewust en kies waar het kan voor producten met geen of minder verpakking.

– Gooi defecte producten niet direct weg, maar probeer ze te (laten) herstellen op één van de talrijke Repair Cafés. De data vind je op www.repaircafe.be.

Repair Café in Hove
Repair café in Hovese Rodenbachschool

 

– Heb je jonge kinderen ? Overweeg dan de aankoop van herbruikbare luiers. Deze zijn tegenwoordig erg handig in gebruik. De gemeente Hove geeft je bovendien een subsidie tot 125 EUR. Het volledige subsidiereglement vind je op de webpagina van de milieudienst (www.hove.be/product.aspx?id=228).

– Heb je een tuin ? Kom dan naar de infosessie over afvalarm tuinieren op 18 februari 2016.

IGEAN nieuw logo

Infosessie : een tuin zonder groenafval

Hoe voorkom je groenafval in je tuin ? Hoe kan je met je groenresten toch nuttig aan de slag ? En hoe verwerk je ze in de kringloop van je tuin ? Je komt het allemaal te weten in de kennismakingscursus ‘Een tuin zonder groenafval’ die de gemeente organiseert in samenwerking met de Milieuraad. De cursus biedt ook praktische en creatieve oplossingen om tuinafval te voorkomen of nuttig te gebruiken. De infosessie gaat door op donderdag 18 februari 2016, om 20.00 uur in zaal 3 van De Markgraaf (Kapelstraat 8) Hove.

Deelnemen is gratis. Omwille van praktische redenen wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via e-mail : milieu@hove.beof tel. 03 / 460 33 26. Je maakt bovendien kans op de nieuwste publicatie van Velt, het ‘Onkruidboek’. Dit boek leert je niet alleen onkruid te herkennen, maar ook te benutten en er zelfs van te genieten.

Zo kan je van je vijand een vriend maken.

www.hove.bewww.repaircafe.bewww.igean.be .

 

Foto’s © Gazet van Hove .