OCMW-Hove : nieuwe leden

In de OCMW-raad legden Kristien Hoes en Greta Vaningelghem de eed af als nieuw raadslid. Beiden voor het groen-linkse kartel Hove Beweegt, ter vervanging van Nelly Bellens en Guy Goyvaerts. De gemeenteraad nam hiervan kennis.

Hove Beweegt Logo

Intergemeentelijk zwembad

Onze burgemeester Koen Volckaerts werd aangesteld als politieke vertegenwoordiger van Hove binnen het beheerscomité van de intergemeentelijke vereniging van het zwembad. De Hovese gemeenteraad keurde reeds in september 2015 de samenwerkingsovereenkomst goed tussen de stad Mortsel en de gemeenten Borsbeek, Edegem en Hove voor de oprichting van een interlokale vereniging voor de financiering van de vervangingsbouw en exploitatie van het zwembad in Mortsel.

P1010590

Geelhandlaan

De raadsleden moesten zich uitspreken over de lastvoorwaarden en de gunningswijze voor de weg- en rioleringswerken. De bouwheer is Rio-link, Mechelsesteenweg 66 in 2018 Antwerpen. De gemeente Hove participeert in dit project met een geraamd aandeel van 599.790,95 euro (incl. BTW).

Volgende werken worden voorzien : het opbreken van de bestaande infrastructuur, alle grondwerken nodig tot het verwezenlijken van de voorgeschreven lengte- en dwarsprofielen, het aanleggen van een riolering met gescheiden stelsel, het graven van grachten, het voorzien van de vereiste afwatering, het aanleggen van straatgoten, kantstroken en trottoirbanden, het aanleggen van funderingen voor verhardingen en kantopsluitingen, het aanleggen van een rijweg verharding, het aanleggen van fiets- en voetpaden, het heraanleggen van inritten, het plaatsen van meubilair en het uitvoeren van groenaanleg.

Voorafgaand aan de werken wordt de renovatie van de nutsleidingen afgerond. De aanplanting van de bomen zit niet in het bestek.

De totale kostprijs wordt geraamd op 1.849.324,60 euro, waarvan de gemeente Hove ongeveer één derde (bijna 600.000 euro) voor zijn rekening neemt.

Geld dollars

De groen-linkse fractie Hove Beweegt had bij monde van raadslid Jo Ampe nog enkele vragen over de financiering. Deze werden door de speciaal opgetrommelde ambtenaar en schepen Dave Van den Bergh (Ph7) vakkundig beantwoord. De bomen zullen bij specialisten worden besteld. Ze zullen minstens reeds een hoogte van vijf tot zes meter hebben en een omtrek van 30 cm.

Bij de uiteindelijke stemming stemde de meerderheid van N-VA en Ph7 voor, de CD&V (Fan van Hove) onthield zich en de groen-linksen van Hove Beweegt stemden tegen.

Meer info bij Joos Gysen, gemeentehuis Hove, tel. 03 / 460.33.43.

 

Foto’s © Gazet van Hove.