HOVE 

Op 22 februari 2016 zal het precies 120 jaar geleden zijn dat de beroemde Vlaamse dichter Paul van Ostaijen het levenslicht zag in Antwerpen. Een ideale gelegenheid voor de voormalige Antwerpse stadsdichter Peter Holvoet-Hansen om op donderdag 11 februari 2016, om 20.00 uur in “De Markgraaf” – Kapelstraat 8 Hove – een intieme voorstelling te brengen rond de persoon en het werk van deze opmerkelijke woordkunstenaar. Holvoet-Hansen, die in 2008 de Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap ontving, brengt op ware troubadourswijze een theatraal-muzikale opvoering rond de dichter. Hij praat ook over de bedevaart die hij zelf ondernam naar het voormalige sanatorium in Miavoye, waar Paul van Ostaijen uiteindelijk overleed aan de gevolgen van TBC.

Paul van Ostaijen, ex-Hovenaar
Paul van Ostaijen, ex-Hovenaar

Holvoet-Hansen besluit met wat hij zelf een ‘ontroerende finale’ noemt, waarin het publiek samen een gedicht van Paul van Ostaijen zingt. Het Davidsfonds heeft voor deze opmerkelijke avond de handen in elkaar geslagen met de in 2014 opnieuw opgerichte Paul van Ostaijenkring Hove. Beide verenigingen hopen je dan te mogen begroeten.

Villa Jeanne PVO
Villa Jeanne, Lintsesteenweg

 

Leden Davidsfonds en Paul van Ostaijenkring betalen 7 EUR, niet-leden 10 EUR en studenten 5 EUR (drankje inbegrepen). Betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 (Davidsfonds).

Davidsfonds

www.hove.davidsfonds.be .

Foto’s © Reporters