Hove

De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad ? De routes zijn talrijk dus kom, pak een boek en ga mee.

Tijdens de maand maart organiseert de bibliotheek verschillende activiteiten in het kader van de Jeugdboekenweek. Er komen verschillende jeugdauteurs op bezoek in de bib en het zijn zoals ieder jaar niet de minste.

Bjorn Van den Eynde, een 31 jaar jonge scenarist, jeugdauteur en regisseur komt naar de bib voor de leerlingen van het tweede jaar secundair. Hij heeft duidelijk een missie : hij wil zijn passie en liefde voor het vak ‘verhaal vertellen’ overbrengen op de nieuwe generatie. Voor de lagere school worden Maarten Jagermeester, Katie Velghe, Do Van Ranst en Jonas Boets uitgenodigd. Auteurs van nu vertellen de verhalen van nu op een frisse en jonge manier. Benieuwd wat de kinderen ervan vinden.

Vanaf 29 februari tot eind maart staat er op  www.jeugdboekenweekindebib.be een online spel. Er worden om de twee dagen opdrachten gegeven aan de hand van een filmpje. Veel plezier en tot in de bib !

De werking van de bib gaat meer elektronisch

www.hove.be

Foto’s (c) Gazet van Hove.