HOVE

Meer info en inschrijven in het dienstencentrum, tel. 03 / 454 08 37, e-mail: dienstencentrum@ocmwhove.be .

Speelnamiddag grootouders en kleinkinderen

Wat is er leuker voor oma’s en opa’s dan samen met hun kleinkinderen spelen ? In Dienstencentrum Ten Hove kan je je hartje ophalen en het kind in jezelf weer ontdekken : kastelen bouwen, auto’s maken met legoblokjes, knutselen en tekenen en samen gezelschapspelletjes spelen, niet om te winnen maar gewoon voor het plezier. Er is prachtig speelgoed beschikbaar. Bovendien leer je zo andere oma’s en opa’s kennen en ook andere kindjes.

Het kan allemaal op woensdag 30 maart tussen 14.00 en 16.00 in het dienstencentrum. Gratis toegang. Even inschrijven vóór 23 maart via tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be  of tel. 03 / 454 38 97, e-mail : jeugddienst@hove.be .

OCMW Dienstencentrum Ten Hove

‘Ziek… maar wel gezond leven !’

Een interessante gezellige namiddag over een thema dat ons allen aangaat. Vaak weten we te weinig over de werking van ons lichaam en juist dat is voor onze gezondheid belangrijk. Voorlichting gegeven door Jan de Boer.

Inschrijving is verplicht. Formulieren zullen verdeeld worden via Ziekenzorg en in het dienstencentrum. Ook op aanvraag bij Mariette s’Jongers of Diana De Kinder.

Iedereen die inschrijft krijgt een kaartje dat recht geeft op een gratis tas koffie of thee en een stuk Limburgse vlaai.

Iedere aanwezige krijgt ook een nuttig geschenk. Neem vrienden en bekenden mee op donderdag 3 maart van 14.00 tot 17.00 uur in het dienstencentrum.

Mayerhof Mortsel
Mayerhof Mortsel

Foto’s beheren met de computer

In een reeks van vier lessen van 2,5 uur leer je foto’s van een fototoestel of van een geheugenstick overzetten op een computer, foto’s klasseren in mappen, foto’s per mail verzenden en ontvangen, foto’s bewerken (bijsnijden, rode ogen, rechtzetten,…) en foto’s op een geheugenstick kopiëren. Voor deze reeks is het nodig dat je al een beetje vertrouwd bent met het werken op de computer en dat je een e-mail kan verzenden. Tijdens de lessen werk je met je eigen digitaal fototoestel op de computers van het dienstencentrum. Op vrijdag 4, 11, 18 en 25 maart, telkens van 9.30 tot 12.00 uur. Kostprijs : 20 EUR voor de ganse reeks. Inschrijven verplicht in het dienstencentrum.

De inschrijving is pas definitief na betaling van het inschrijvingsgeld. De plaatsen zijn beperkt, wees er dus vlug bij.

Bloembakken voor De Markgraaf

Bloemschikken

Samen bloemschikken kan in het dienstencentrum op vrijdag 18 maart om 13.30 uur. Begeleiding: Barbara.

Inschrijven verplicht ten laatste op 14 maart. Het materiaal wordt in het dienstencentrum ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen : scherp mesje en snoeischaar.

Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kom zeker kijken welk bloemstuk er zal worden gemaakt. Kostprijs : 12 EUR voorschot, vooraf te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend. Het kan ook onder dezelfde voorwaarden op donderdag 24 maart, onder begeleiding van Lieve. Inschrijven daarvoor ten laatste op 20 maart 2016.

www.facebook.com/dc.ten.hove .

Frijthout zonnebloemen

Foto’s © Gazet van Hove