Maandag 21 maart 2016

Applausactie Fietsersbond Hove

Ook dit jaar organiseert de Fietsersbond weer een applausactie. Vorig jaar werden fietsers op meer dan 60 plaatsen in Vlaanderen en Brussel op een applaus onthaald. Dit jaar gaan ze voor 100 applausteams ! De kans is groot dat ook de Hovese basisscholen de fietsers aan de schoolpoort op een applaus onthalen. Maandag 21 maart vergast de Fietsersbond alle fietsers op weg naar het werk, de school, de winkel,… op een warm aanmoedigingsapplaus. Dat doet de Fietsersbond om fietsers te feliciteren voor hun keuze voor de fiets, fietsers te bedanken omdat ze de wereld een stukje aangenamer en gezonder maken, fietsers aan te moedigen om zo verder te doen en automobilisten te tonen dat het ook anders kan. Zin om van 7.30 tot 8.30 uur mee te komen applaudisseren, toeteren, bellen,…? Je bent van harte welkom. De applausactie vindt plaats ter hoogte van het Kostershuisje (Kapelstraat 6 Hove).

Fietsersbond Hove

Fietsen

Samenkomst om 13.30u. aan DC Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove. Enkel bij gusntige weersomstandigheden (+ 5°C) ! Org. OKRA.

Verdere info op tel. 03 / 455.35.68.

 

Dinsdag 22 maart 2016

Nacht van de Geschiedenis ‘Smaak’ : bezoek Migino in Hove

19.30u. samenkomst Magdalena Vermeeschlaan 19 Hove

‘Smaak’ is dit jaar het thema van de Nacht van de Geschiedenis. Het Davidsfonds Hove hoefde niet verder te zoeken dan in onze eigen gemeente om een passende activiteit te organiseren en biedt een unieke gelegenheid om het artisanale familiebedrijf Migino te bezoeken. Deelnemers krijgen een intro over de activiteiten, info over oliën en vetten en de productie van olie, met als afsluiter een proeverij van een drietal hapjes waarbij olie wordt gebruikt. Tijdens het bezoek wordt er drank aangeboden. Migino is een klein familiebedrijf gespecialiseerd in de bereiding van artisanale noten- en zadenoliën van de hoogste kwaliteit. Een overvloed aan beukennootjes in eigen tuin was de aanleiding dat Gino De Rycke eerder toevallig startte met oliën maken. Zes jaar later produceert Migino een gamma van kwaliteitsoliën, maar werkt nog altijd lokaal en natuurlijk. Maximum aantal deelnemers : 20. Reserveren bij Lieve Duffeler, e-mail: lieve.duffeler@skynet.be. Je deelname is bevestigd na ontvangst van betaling op rekening BE96 9794 2476 3005 met vermelding ‘Nacht Geschiedenis + aantal personen’.

Meer info op tel. 0477 / 41 79 29.

Davidsfonds

Donderdag 24 maart 2016

Bloemschikken

13.30u., D.C. “Ten Hove”, René Verbeecklaan 3 in Hove.

Samen bloemschikken kan in het dienstencentrum op vrijdag 24 maart om 13.30 uur. Begeleiding : Lieve. Inschrijven verplicht ten laatste op 20 maart. Het materiaal wordt in het dienstencentrum ter beschikking gesteld. Zelf meebrengen: scherp mesje en snoeischaar. Wat je verder nog nodig hebt, verneem je wanneer je het voorschot komt betalen. Kom zeker kijken welk bloemstuk er zal worden gemaakt. Kostprijs : 12 EUR voorschot, vooraf te betalen. Afhankelijk van de dagprijs van de bloemen zal er de dag zelf worden afgerekend.

Meer info op tel. 03 / 454 08 37.

Hangpot met bloemen

Vrijdag 25 maart 2016

Vredewijkcafé

20.00u., Urania, Jozef Mattheessensstraat in Hove. www.vredewijk.be .

 seefbier

Maandag 28 maart 2016

Fietsen

Samenkomst om 13.30u. aan DC Ten Hove, René Verbeecklaan 3 Hove. Enkel bij gusntige weersomstandigheden (+ 5°C) ! Org. OKRA.

Verdere info op tel. 03 / 455.35.68.

Groenstraat gevaarlijke situatie fietsers

Dinsdag 29 maart 2016

Grabbelpas : Eierenzoektocht (4-5 jaar)

JOC, Paul van Ostaijenlaan 6 Hove, van 10.30u. tot 12.00u.

We gaan samen op zoek naar verstopte eieren die de Paashaas en de klokken voor ons hebben achtergelaten. Hoog, laag, achter struik of boom, overal liggen ze verspreid en we verzamelen ze allemaal. Help jij ons zoeken?

Meer info op 03 / 454 38 97, jeugddienst@hove.be .

Woensdag 30 maart 2016

Speelnamiddag grootouders en kleinkinderen

Wat is er leuker voor oma’s en opa’s dan samen met hun kleinkinderen spelen ? In Dienstencentrum Ten Hove kan je je hartje ophalen en het kind in jezelf weer ontdekken : kastelen bouwen, auto’s maken met legoblokjes, knutselen en tekenen en samen gezelschapspelletjes spelen, niet om te winnen maar gewoon voor het plezier. Er is prachtig speelgoed beschikbaar. Bovendien leer je zo andere oma’s en opa’s kennen en ook andere kindjes. Even inschrijven vóór 23 maart via tel. 03 / 454 08 37, e-mail : dienstencentrum@ocmwhove.be of tel. 03 / 454 38 97, e-mail: jeugddienst@hove.be.

spelende kinderen

Donderdag 31 maart 2016

Initiatie reanimeren en defibrilleren

Hoe moet je iemand reanimeren ? Wat is een AED en hoe gebruik je die correct ? In deze basisopleiding brengen lesgevers van het Rode Kruis je de kneepjes van het vak bij. Na een korte theoretische uiteenzetting krijg je voldoende tijd om de praktijk te oefenen. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees er snel bij om je in te schrijven. Voorkennis van eerste hulp is geen vereiste. Wel dien je minstens 16 jaar oud te zijn. Dienstencentrum ‘Ten Hove’, René Verbeecklaan 3 Hove. Meer info tel. 03 / 454 08 37.

diploma-uitreiking Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Foto’s (c) Gazet van Hove.