HOVE

Geelhandlaan

Volgens burgemeester Koen Volckaerts (N)VA) “zijn de werken bezig door Aquafin met de aansluitingen van de huizen. De offertes voor de heraanleg zijn binnengekomen. Ze worden nu onderzocht door de gemeentediensten. Men kijkt naar de éénheidsprijs en alle gekende gegevens”. Wat timing betreft kon de burgemeester geen juist antwoord geven.

Geelhandlaan bomenkap

Zendmast tennishal

Volgens schepen van ruimtelijke ordening Dave Van den Bergh (Ph7) “is er overleg met het Agentschap Ruimte Vlaanderen en de operatoren aan de gang. Men onderzoekt de totale dekking per operator per gemeente. Men wil maximaal alle pilonen gebruiken die er al staan. Het is nu even wachten op het advies van Ruimte Vlaanderen”.

P1000405

Diftar – afvalophaling

Volgens schepen Bart Van Couwenberghe (N-VA) “worden een aantal sociale categorieën voorgesteld voor tegemoetkomingen van 25 euro. Kinderen tot 2 jaar zijn er reeds 189 in Hove. We willen dit aflijnen door medische attesten of door de ziekenfondsen. De maatschappelijk kwestbare gezinnen moeten dit attest aan de gemeente afgeven. Er zijn verder weinig of geen klachten over Diftar binnen gekomen. Ook niet van de appartementsbewoners. Ook geen negatief mailverkeer.”

P1010419

Fietspunt Mortsel-Boechout-Hove

Volgens gemeenteraadslid Jos Peeters (CD&V) “wil de NMBS het aantal fietspunten drastisch verminderen, enkele zelfs opdoeken. Hoe zit het met Hove ?” Volgens burgemeester Koen Volckaerts “is hierover nog niets geweten”.

Fietspunt

Foto’s © Gazet van Hove.