De gemeente Aartselaar organiseert in samenwerking met de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugsproblemen een sensibiliseringsactie rond de verkoop van alcohol aan minderjarigen. Bedoeling is te onderzoeken in hoeverre minderjarigen alcohol kunnen aankopen zonder legitimatie van hun leeftijd.

“De actie richt zich naar de Aartselaarse winkels die alcohol verkopen”, zegt schepen van Middenstand Mark Vanhecke . “Er werden zes winkels aangeschreven : drie grootwarenhuizen, één nachtwinkel en twee krantenwinkels. Een aantal 15- en 16-jarigen zal, onder begeleiding van de dienst preventie en veiligheid, in de periode van april tot december twee steekproeven houden en een poging wagen om alcohol te verkrijgen in de winkel. Ze zullen uiteraard nooit effectief met alcohol of sterke drank naar buiten gaan.”

Seefbier
“De resultaten van deze actie willen ze in de gemeente Aartselaar gebruiken om na te gaan of er meer nood is aan info over de wetgeving rond de verkoop van alcohol aan minderjarigen”,  Maar voor  alle duidelijkheid : dit is een sensibiliseringsactie, waarbij we minderjarigen willen beschermen voor de gevaren van alcoholmisbruik. Eens het onderzoek is afgerond, krijgt elke deelnemende winkel feedback zeggen ze nog in Aartselaar.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters