HOVE

Gewezen burgemeester en gemeenteraadslid Luc Vuylsteke de Laps (CD&V) blijft zich enten op de vele verkavelingen die er vandaag in Hove aan de gang zijn.

Op de gemeenteraad van maart jl. bracht hij dit in een extra punt nogmaals tot uiting. “Sinds méér dan één jaar is geweten dat het OCMW Antwerpen de intentie heeft om haar eigendommen in Hove ten gelde te maken. Bijgevolg is ook het grote gebied ten zuiden van de Lege Veldkantlaan hierin gevat. Dit gebied heeft het statuut woongebied, maar is in het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan aangeduid als ‘best niet in aanmerking komend voor bebouwing’. Het schepencollege heeft bij herhaling aangegeven, in antwoord op interpellaties zowel van onze fractie als van Hove Beweegt, dat het betrokken is in besprekingen met het OCMW Antwerpen of hun vertegenwoordigers en een studiebureau dat technische ondersteuning levert.

Het college geeft aan te willen inzetten op maximaal vrijwaren van de open ruimte. Voorstellen als de opmaak van een RUP met het oog op de beperking van de bebouwingsmogelijkheden zijn systematisch afgewezen, want de situatie was, via het overleg, onder controle. Maar het ganse traject van de onderhandelingen zijn gehuld in een sfeer van geheimhouding en discretie. Tot op het lokaal woonoverleg van 7 maart 2016 blijkt dat er vooruitgang is, want er is sprake van : ‘Lege Veldkant Zuid : Studiebureau Omgeving is aangesteld om een voorstel uit te werken. Einde maart 2016 wordt het voorgesteld. Er is een mogelijkheid om hier 140 wooneenheden te realiseren.’ Moeten we begrijpen dat er een akkoord is met het OCMW Antwerpen over 140 wooneenheden die nu ingepland/ingeplant worden ? Kan het schepencollege nu eens eindelijk in alle transparantie de gemeenteraad inlichten ?

P1000586

Schepen van woonbeleid Gerda Lambrecht (N-VA) antwoordde : “Het Studiegroep Omgeving is er op vraag van het OCMW Antwerpen gekomen. Het college van burgemeester en schepenen formuleerde opmerkingen en voorstellen voor de invulling van het betrokken gebied. Volgende week is er hierover terug overleg. Er is tot op heden geen enkele verbintenis om dit project uit te voeren.”

Luc Vuylsteke de Laps : “Is het dan puur informatief ? Volgens het verslag is het een verregaande mogelijkheid. Men moet zich dan beter uitdrukken zoals ‘OCMW Antwerpen stelt voor …’ .“ Raadslid Jos Peeters (CD&V) ging hierop verder : “Heeft het schepencollege hierover reeds een standpunt. 5 van de 8 hectaren worden effectief ingenomen door bebouwing. Er is ook een stukje sociale bebouwing bij. Heeft het bestuur hierover reeds een visie ?” Schepen Lambrecht antwoorde “er is nog niets vastgelegd”.

Dossier krijgt zeker een vervolg.

P1000587

Foto’s © Gazet van Hove.