Het gerucht over een nieuwe aanslag in Antwerpen verspreidt zich als een lopend vuurtje. UNIZO Antwerpen-Stad betreurt dit voorval, en roept op tot kalmte.

UNIZO dringt aan op een grondig onderzoek om snel uitsluitsel te kunnen geven over de werkelijke dreiging. UNIZO vraagt dat de politie en ordediensten hierin hun verantwoordelijkheid nemen en deze zaak ten gronde uitspitten.

Een belangrijke catalysator is de media. Voor de jihadisten een makkelijk middel om hun boodschap snel aan de hele wereld te verkondigen. Kan er genoeg discretie aan de dag gelegd worden bij onze media, om onze maatschappij zoveel mogelijk te behoeden voor de angstcultuur ? We moeten beseffen dat dit soort angst een krachtig wapen is dat de hele gemeenschap treft.

Dit kunnen we in de stad missen als kiespijn; de Antwerpse retail-sector geeft immers direct tewerkstelling aan duizenden mensen en UNIZO wil economische catastrofe zoveel mogelijk beperken.

“Een cultuur van angst en wantrouwen, dat is wat de aanhangers van IS beogen. We mogen ons zeker niet laten vangen aan dit discours, anders slaan ze in hun opzet,” aldus Nico Volckeryck.

Vrouwelijke Israëlische soldaten mogen gezien worden 4
nog geen ‘Israëlische toestanden’ in Antwerpen

UNIZO vraagt de ordediensten eveneens om voor de belangrijke plaatsen in de stad extra capaciteit te voorzien in bewaking en beveiliging. Momenteel investeren vele handelaars in extra veiligheid, een kost die in moeilijkere tijden extra hard aankomt.

Op www.e-shopantwerp.be kunnen alle Antwerpse winkels hun webshop linken.

Op deze manier blijft Antwerpen steeds bereikbaar. We willen alle bezoekers van onze stad immers veilig welkom kunnen blijven heten en hen de rijke winkelervaring van de grootste shoppingstad van de Benelux blijven aanbieden.

Unizo

Ondernemers met vragen over terreur kunnen terecht bij de UNIZO ondernemerslijn: 0800 / 20 750. Eveneens op de website http://www.unizo.be/advies/eerste-hulp-voor-ondernemers-getroffen-door-terreuralarm staat een oplijsting van tips en advies.

Meer info :

Nico Volckeryck, voorzitter UNIZO Antwerpen-Stad : 0496 / 25 97 45
Johan Van Loon, perswoordvoerder UNIZO Provincie Antwerpen : 0479 / 69 14 83.

 

Foto’s © Reporters