Brussel

In 2016 mag het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (O.V.V.) 50 kaarsjes uitblazen.

Naar aanleiding van dit jubileum organiseert het OVV een groots symposium op zaterdag 21 mei op de campus van de Vrije Universiteit Brussel in Elsene. Dit symposium zal aanvangen met een academische zitting waar verschillende vooraanstaande sprekers een inhoudelijke bijdrage komen leveren. Eindigen doet men met een receptie, u vriendelijk aangeboden door het OVV.

cava Pallieterke

Zaterdag 21 mei 2016

9.30u. ontvangst

10.00u. Academische zitting

12.30u. Receptie

VUB campus – gebouw Q

Pleinlaan 2

1050      Brussel/Elsene

Inschrijven via secretariaat@ovv.vlaanderen .

Meer info tel. 015 / 36.90.97

VUB

Het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen of OVV is een Vlaamsgezinde pluralistische vereniging die een koepel wil zijn van Vlaamse verenigingen. Vandaag is de gewezen burgemeester van Lennik, Willy De Waele, voorzitter van het OVV. Het OVV wil de samenwerking binnen de Vlaamse Beweging en de doelstellingen daarvan bevorderen. Het beoogt onder meer :

  1. bijdragen tot het uitbouwen van een Vlaamse identiteit op sociaal, cultureel, economisch, ecologisch, maatschappelijk en politiek vlak;
  2. openheid en samenwerking met andere Europese volkeren, in de eerste plaats met het Nederlandse volk;
  3. openheid en samenwerking met de rest van de wereld.

Het OVV organiseerde in de loop der geschiedenis verschillende betogingen, manifestaties, colloquia, studiedagen, enz … Er zijn er vijftigtal verenigingen aangesloten bij het OVV. Binnen het OVV zijn er een aantal specifieke werkgroepen actief rond bepaalde thema’s.

Verdere info op www.ovv.vlaanderen .

Encyclopedie Vlaamse Beweging

Foto’s © Reporters.