Dit ging door op donderdagavond 21 april in zaal “De Capo” aan de Lintststeenweg. Er waren een honderdtal aanwezigen, meestal mensen die je nog op andere plaatsen in Hove tegen komt. Mensen met inhoud. Van de groen-linkse fractie was er geen enkele vertegenwoordiger aanwezig. Niets nieuws onder de zon …

P1020663

Het geheel begon met een muzikale intro door Fernando Gonzalez (Chili) en Aaron Wajnberg. De verwelkoming en het voorstellen van de kunstenaars gebeurde door gemeenteraadsvoorzitter Guido Sel, ook actief kunstenaar in verschillende verenigingen. Zangeres Cristel De Meulder bracht verschillende stukken zoals ‘Hoe schoon de morgendauw’ (Lode Mortelmans), ‘Ständchen’ (Johannes Brahms), ‘Pastorale’ (Bizet) en drie liederen van Federico Garcia Lorca.

P1020660

Schepen van Cultuur Gerda Lambrecht bracht een korte verwelkoming en maakte reclame voor de andere komende activiteiten.

Theo Nuyts, hoofdredacteur van ‘deHOVEnaar’ schetste het levensverhaal van het gevierde koppel Pierre en Emy Geyskens-Van Verdeghem.

Emy Van Verdeghem (°Burcht, 1924-2015) : liep school aan de Sint-Annaschool, daarna in de Eikenstraat in Antwerpen. Werd kleermaakster en had veel oog voor tekenen en aquarellen schilderen. Volgde ook zanglessen in Antwerpen. Werd sopraan aan de Kameropera. Leerde Pierre Geyskens (°Edegem, 1926-2013) kennen en huwde ermee.

Pierre had vele ambities. Hij lag mee aan de basis van de Kameropera van Antwerpen. In 15 jaar tijd speelde hij 80 klassiekers in de opera- en operettewereld. In 1961 ging hij werken bij Agfa-Gevaert in Mortsel voor de financiële zekerheid. Volgde lessen aan de Hovese tekenacademie.

Tenor Walter Wuyts bracht daarna nog werken van Schubert : ‘Frühlingsglaube’, ‘Die Forelle’ en ‘O del mio amato ben’ (Donaudy).

Het geheel werd afgesloten met een receptie.

P1020656

Foto’s © Gazet van Hove.