Karen Damen (K3) als Rode Ridder ?

Vanaf donderdag 28 april tot donderdag 12 mei zie je onze vrijwilligers en Rode Kruissticker opnieuw overal in het straatbeeld opduiken.

Het personage dat dit jaar de beroemde, beruchte en felbegeerde sticker van Rode Kruis-Vlaanderen zal sieren is de Vlaamse stripheld bij uitstek, de onbaatzuchtige redder in nood, de hoofrolspeler in menige kinder- en volwassenfantasie : De Rode Ridder.

De sticker kost slechts 5 euro, maar betekent voor onze afdeling écht een wereld van verschil.

P1020635

de RODE Ridder, het RODE Kruis en KAREN DAMEN als dat geen perfecte match is ?

En behalve het kleurrijke adjectief zijn er nog overeenkomsten met de stripheld en het Rode Kruis :

  • Beiden hebben dezelfde queeste : anderen helpen.
  • Lijdzaam toezien bij onrecht is aan geen van beiden besteed.
  • De Rode Ridder is het archetype van een helpende hand, een held en in die rol is hij ook de iconische Rode Kruis-vrijwilliger : helpen waar nodig en mensen tonen tot wat zij zelf in staat zijn, als hen de weg gewezen wordt.

 

In Lint en Hove hebt u geluk bij een ongeluk

De opbrengst van de stickeractie gaat integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling Hove-Lint. In Lint en Hove zal dit gebruikt worden om extra materiaal voor de interventiedienst en rampenwerking aan te kopen.

“Na de recente bomaanslagen in Zaventem, waar vrijwilligers uit onze afdeling hulp hebben verleend, kunnen deze materialen meer dan ooit hun meerwaarde bieden. Maar ook preventief bij gespeelde rampscenario’s en demo’s zal dit materiaal ingezet worden.

Daarnaast zullen alle vrijwilligers voorzien worden van nieuwe interventiekledij. Door een sticker te kopen investeer je in je omgeving. Je helpt heel veel mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig” aldus Tom Bellens.”

Interventiewagen Rode Kruis

Verdere info Rode Kruis afdeling Hove-Lint

Duffelsesteenweg,   65

2547          Lint

 

Tom Bellens
Voorzitter
Rode Kruis Vlaanderen
Afd.  Hove-Lint
Gsm : 0491 / 64 45 86
E-mail : voorzitter@Hove-Lint.rodekruis.be

Rode kruis

Foto’s © Gazet van Hove