Hove

Kom op tegen Kanker heeft al een heel netwerk van vrijwilligers. Omdat er almaar meer kankerpatiënten om individuele steun en opvang vragen, is Kom op tegen Kanker op zoek naar extra mensen.

Kom op tegen Kanker zoekt momenteel nog vrijwilligers om, een vaste halve werkdag per week, ondersteunende gesprekken te doen met volwassenen met kanker in ziekenhuizen in Antwerpen. Daarnaast zoeken we vrijwilligers om een luisterend oor te bieden te bieden aan volwassenen met kanker in lokale dienstencentra (in Antwerpen), zowel tijdens groepsactiviteiten als in individuele contacten.

kom op tegen kanker

In Antwerpen zoeken ze ook vrijwilligers voor de afdeling kinderoncologie. Ook mensen die graag ondersteunende gesprekken willen doen met mensen met kanker en hun naasten met een andere etnische achtergrond in een ziekenhuis in de regio Antwerpen zijn meer dan welkom. Tenslotte zoeken ze in de regio Antwerpen – Mechelen, vrijwilligers voor logistieke ondersteuning.

Vrijwilligers worden voorbereid op deze taak via een basisopleiding. De opleiding in Antwerpen start op 9 mei. Indien je interesse hebt voor dit vrijwilligerswerk, geef dan snel een seintje via onderstaande kanalen.

http://www.komoptegenkanker.be/help-mee-word-zorgvrijwilliger

Cindy De Wilde, Coördinator vrijwilligersschool

Vrijwilligersschool@komoptegenkanker.be

tel. 09 / 267 46 55

 

Foto’s © Reporters.