HOVE

Op zaterdag 21 mei heeft ’t Groen Schooltje het jaarlijkse schoolfeest. Met de Olympische Spelen in augustus wagen ze zich aan een eigen editie : de Lolympische Spelen 2016.
De kleuters openen het evenement met een heuse openingsceremonie. De kinderen van de lagere school
kampen daarna tegen elkaar in verschillende, grappige disciplines. Een tiental landen zijn vertegenwoordigd. En de ouders ? Die kunnen een gokje wagen : welk land haalt de meeste gouden medailles ?
Tijdens het schoolproject ‘Olympische Spelen’ wordt naar het schoolfeest toegewerkt. De jongste kleuters organiseerden hun eigen sportdag met de Sportkoffer van de gemeente Hove, de oudste kleuters en de eerste graad bezochten het Sportimonium in Hofstade. Ook de andere leerlingen ontdekten de wereld van de Spelen. Het was een erg boeiend en leerrijk project.

’t Groen schooltje zingt en danst de lente in

Gsm-inzamelactie

Vanaf dinsdag 9 mei staat er in ’t Groen Schooltje een inzamelbox voor oude gsm-toestellen. Die toestellen worden door GoodPlanet opgehaald en gerecycleerd, want ze zitten nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie wil de school vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade of, erger, in de gewone vuilbak belanden. Heb je zelf ook nog een oud gsm-toestel liggen (met batterij!) ? Breng het gerust naar ’t Groen Schooltje, want hun goede acties worden uiteraard beloond.
 www.tgroenschooltje.be

Foto’s (c) Gazet van Hove