Ook al zo genoten van het fijne lenteweer van de laatste weken ?
Als het waar is dat na regen zonneschijn komt en als de hoeveelheid zonneschijn dan nog recht evenredig is met de hoeveelheid regen en hagel, dan staat ons binnenkort een ware hittegolf te wachten !
Hoogste tijd voor een fietstocht dus !

 Boechoutselei fietspad
Zaterdag 14 mei organiseren we samen met onze vrienden van Fietsersbond Boechout en de fairtradegroep van Hove, een Fairtrade Ecocyclotocht.
Vorig jaar werd de Ecocyclo feestelijk in gefietst en begin dit jaar werd Hove officieel erkend als ‘Fairtrade Gemeente’. Dat vinden we voldoende reden om tijdens de Internationale Dag van de Fairtrade een deel van deze mooie fietslus onder de aandacht te brengen. Tijdens deze fietstocht van ongeveer 30 km zoeken we de rustige en mooiste paadjes van Hove, Boechout en Vremde op. We durven soms ook ‘over de schreef’ te gaan door even Ranst, Wommelgem en Mortsel een bezoekje te brengen.
Hier en daar wordt even halt gehouden omwille van de ecologische waarde of omwille van een lokaal en/of duurzaam initiatief.
We hebben enkele verrassende plekjes en bezoekjes voor u in petto !
We vertrekken om 14.00u. op het kerkplein in Hove. Bij terugkomst worden de deelnemers in het Kostershuisje getrakteerd op een gratis, fris en eerlijk drankje.
Kinderen vanaf 12 jaar kunnen zonder probleem meefietsen en vooraf inschrijven hoeft niet.

Fietsersbond Hove

Namens Fietsersbond Hove
Roger Claessens
VAB fietsbijstand

Foto’s (c) Gazet van Hove