Gisteren werden in Boechout de charters ondertekend van twee nieuwe Buurt Informatie Netwerken of (B.I.N.). Dit gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Koen T’Sijen, korpschef van de zone MINOS Siegfried Mertens, verbindingsofficier van deze politiezone Wim Rijsbrack en de twee nieuwe coördinatoren Rudy Huysmans en Paul Daelmans.

Burgemeester Koen T’Sijen licht toe : ‘De oprichting van een B.I.N. heeft als voornaamste doel het veiligheidsgevoel van bewoners in bepaalde wijken te verhogen. Door middel van sociale controle wordt de burger mee verantwoordelijk in de bestrijding van de onveiligheidsproblematiek. Een betere relatie met de politie door wederzijdse communicatie is een andere belangrijke sleutel tot slagen. Een buurtinformatienetwerk bevordert ook het sociaal contact tussen buurtbewoners. Boechout kent nu drie buurtinformatienetwerken, eerder werd ook in Vremde al een B.I.N. opgericht.’

BIN edegem

De nieuwe BIN’s zullen actief zijn in het centrum van Boechout en in de Vogeltjeswijk. Geïnteresseerde burgers kunnen zich aanmelden via het mailadres met de coördinator van hun regio. De BIN’s zullen in de loop van juni geactiveerd worden. Meer informatie of aanmelden kan op vogeltjeswijkboechout@gmail.com, of binOLVboechout@gmail.com, of de telnummers 03 / 455 51 68. En 0477 / 44 01 51.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.