Het doek valt definitief over het Werelddansfestival van Edegem. De 41ste editie, die midden augustus  van dit jaar doorgaat op de site van Hotel ‘Ter Elst’, luidt het einde in van een jarenlange Edegemse traditie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

“Aanvankelijk was het onze bedoeling om er in 2017 weer helemaal te staan”, zegt woordvoerdster Sigrid Borgmans. “Maar onze oproepen om nieuwe verantwoordelijken te vinden na het afhaken van enkele leden, leverden niet het verhoopte resultaat op. Toen op onze tweede infoavond, waarvoor we nochtans veel publiciteit hadden gemaakt, amper nieuwkomers opdaagden, wisten we dat het verhaal op zijn einde liep.”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De gemeente Edegem betreurt maar begrijpt de beslissing van de organisatoren. “Het is niet gemakkelijk om een dergelijk festival met enkele mensen draaiende te houden”, zegt burgemeester Koen Metsu. “Als gemeente willen we de initiatiefnemers graag steunen, maar de organisatie  overnemen is voor ons onmogelijk. De sloteditie die zal doorgaan op 11,12 en 13 augustus 2016  aan Hotel Ter Elst in Edegem krijgt groepen uit Brazilie, Bangla-Desh en Roemenië op bezoek. Hiervoor is men op zoek naar gastgezinnen. Mensen die het werelddansfestival willen helpen als gastgezin kunnen contact opnemen op veerle@wdfe.be of telefoneren naar 0474 / 34.79.81. (na 16.00u.).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s (c) Gazet van Hove.