REGIO

De vzw ‘With love by Ferre’ presenteerde in Bar4 van Mortsel een nieuwe Antwerpse gin. Per verkochte fles gaat 10 euro naar de inkleding van ziekenhuiskamers voor kinderen. De initiatiefnemers zijn de ouders van de 6-jarige Ferre Grignard uit Kontich, die vorig jaar zijn strijd tegen kanker verloor. “Ondanks zijn ziekte was aperitieven het liefste wat Ferre deed. Hij dronk dan zijn fruitsapje. Zo ontstond het idee van deze ‘With Love Gin’. Ferre wou dat we genoten van het leven en dat is de link”, vertelt mama Lotti Walters.
Meter Karen Damen en peter Ian Thomas van de vzw waren tijdens Ferres strijd heel betrokken. “Ik ben ervan overtuigd dat, waar Ferre ook is, hij trots zou zijn op dit initiatief”, reageerde Karen Damen afgelopen weekend in Mortsel.
IJzerwake bierverkoper
De gin werd artisanaal gemaakt door Hendrik en Thomas Coenen van de Hentho’s Antwerp Gin Company. Het drankje is te verkrijgen via de vzw en bij de Gintonicshop Antwerpen en Hasselt, Leonidas in Kontich en Goeminne in Mortsel. Per fles gaat er 10 euro naar de vzw en de inkleding van ziekenhuiskamer voor kinderen. De vzw kan je vinden op het email adres : info@withlovebyferre.com .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Gazet van Hove