Zondag jl. op de middag organiseerde de Kon. Harmonie Sint-Laureys i.s.m. het Hovese gemeentebestuur een picknick in het Hovese gemeentepark. Een kleine 300 mensen namen aan het treffen deel. Meestal dezelfde mensen die je overal in het Hovese sociale leven tegen komt. Rond 13.00u. trok er een onweersbui over de festivalzone. De regenschermen gingen open maar de meeste aanwezigen lieten het niet aan zich komen en verkozen de sociale gemoedelijkheid.

P1030208

Gedurende heel de tijd speelde het Kon. Harmonieorkest Sint-Laureys leuke deuntjes. De opbrengst van het gebeuren gaat naar een sociaal project in Oeganda, waar een kind dringend een operatie moet ondergaan aan zijn onderarm.

P1030209

Nieuw bier gelanceerd

Deze picknick was ook de eerste gelegenheid om het nieuwe Hovese bier “Hip Hop Weyninckhoven” te lanceren. Microbrouwerij De Keukenbrouwers uit Hove ontwikkelde dit bier samen met alle Hovenaars. Ze willen graag de mening van de Hovenaars kennen. Ze brouwen in kleine batches, zodat ze de recepten éénvoudig kunnen bijsturen en verbeteren.

P1030206

Foto’s © Gazet van Hove