Aan de Boechoutselei vinden er vandaag archeologische opgravingswerken plaats. Deze kaderen in de uitbouw van het Landschapspark Frijthout. Men graaft enkele lange grepels met een diepte van +/- 45 cm. Het is van belang dat de grondlagen terug in hun oorspronkelijke vorm komen te liggen (mogelijke wateroverlast vermijden).

Vooraleer definitief over te gaan tot de uitbouw van het landschapspark, moet de archeologische dienst de site onderzoeken of er historische structuren (resten van nederzettingen, huishoudmateriaal, enz …) onder de oppervlakte zitten. Pas als dit niet het geval is, kunnen de eigenlijke werkzaamheden voor de uitbouw van een recreatief park op de grens met Boechout en Mortsel doorgaan.

P1030288

Wachten op het eindverslag

Volgens dienstdoende burgemeester Bart Van Couwenberghe (N-VA) “zijn de werken in een eindfase getreden. Ze zijn goed verlopen want het weer was goed. We wachten nu op het eindverslag. Dit zal bepalend zijn voor het verder verloop van de werken. Indien er iets ernstig wordt gevonden, dan moeten we terug aan tafel gaan zitten met de mensen van de dienst archeologie. En worden de plannen eventueel herschikt.”

Voorlopig is er nog niets spectaculairs gevonden. Binnen twee weken begint er vlak naast het Sfinksfestival, wel op grondgebied Boechout.

P1030289

Foto’s © Gazet van Hove