Heraanleg Pieter Reypenslei start in augustus

Zoals je misschien wel weet zal de Pieter Reypenslei nog dit jaar heraangelegd worden. Deze gezellige woon- en winkelstraat in het hartje van Mortsel ademt karakter, maar is ondertussen ook erg verouderd. Met alleen maar kleine aanpassingen en herstellingen lukt het niet meer om de kwaliteit van deze straat te garanderen. Daarom wordt niet alleen de bovenbouw, maar ook de onderbouw aangepakt. De voorbereidende nutswerken zijn al achter de rug. Na de soldenperiode is het tijd voor het grotere werk. Op dinsdag 2 augustus start aannemer Verbruggen met het rooien van de bomen, het afbreken van plantbakken en het plaatsen van signalisatie. Aansluitend wordt de riolering in de hele straat vernieuwd, waarna ieder huis hierop wordt aangesloten. De aannemer start met deze rioleringswerken ter hoogte van het kruispunt met de Statielei, wat een impact zal hebben op het verkeer. Nadien werkt de aannemer verder richting Mechelsesteenweg. Gedurende de ganse periode van de werken is enkel plaatselijk verkeer toegelaten.

openbarewerken

Minder hinder

De heraanleg van een straat zorgt onvermijdelijk voor hinder, maar die proberen we zo veel mogelijk te beperken. Zo krijgt de hele straat een laag minder hinder steenslag na de rioleringswerken om de periode tot de definitieve bestrating te overbruggen. Ook de periode van de werken houden we zo kort mogelijk. Eind november moeten de werken klaar zijn, zodat de bewoners en winkeliers van de Pieter Reypenslei met een prachtig aangelegde, nieuwe straat de eindejaarsperiode kunnen inluiden. Ondertussen hopen we natuurlijk dat jullie de straat niet vermijden maar de winkeliers een extra bezoekje brengen tijdens deze periode van wegenwerken. Ze zullen jullie met open armen ontvangen.

Meer informatie  

Wie graag de plannen nog eens inkijkt, kan hiervoor terecht op www.mortsel.be/wegenwerken . Ook de timing van de werken vind je daar terug.

 

logo Mortsel

© Mortsel Info

Foto’s © Gazet van Hove.