Sfinks Mixed is een vierdaags zomerfestival waar door een eigenzinnig en avontuurlijk muzikaal aanbod en een feestelijk randprogramma bruggen worden geslagen naar andere culturen. Ronkende muzieknamen, randanimatie voor groot en klein, een wereldmarkt, zomerse bar- en eetgelegenheden, … dat en nog veel meer kan je tussen vandaag 28 t/m zondag 31 juli ontdekken in Boechout, voor even het centrum van de wereld.

De organisatie van dit festival ligt in de handen van de vzw Sfinks animatie. Dit festival is zeker ook voor kinderen, en personen met een beperking , waarvoor  een parking en rolstoelpodium voorzien is en deze mensen krijgen ook assistentie van de organisatie.

Het Sfinks Mixed Festival brak de voorbije jaren telkens het eigen bezoekersrecord, met in 2015 nog 85.000 aanwezigen. Dit jaar zal het de vierde keer zijn dat er geen toegangsprijs moet betaald worden. De organisatie haalt nagenoeg alle inkomsten uit de verkoop van eten en drinken. Ook nieuw dit jaar zijn dj’s op mobiele installaties zoals bikes, een omgebouwde caravan, een bakfiets en een carrousel, die zich over het festivalterrein verspreiden.

sfinks logo

Elke festivaldag zal ook starten met een yogasessie. Alle informatie over het sfinks Mixed festival vindt U terug op de website www.sfinks.be of via de facebookpagina van Sfinks.

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters.