Beste,

Wij nodigen u hierbij graag uit op de activiteiten in Edegem tijdens het weekend van Open Monumentendag, zaterdag 10 en zondag 11 september 2016. Op deze dag stellen we eenmalig de deuren van de Gemeentehallen open. Een unieke kans om dit immense gebouw te leren kennen, het archief te bezoeken en een blik te werpen op de toekomstplannen voor dit gebouw.

Een unieke blik in deze oude veilingplaats

De Gemeentehallen, beter bekend als de Cova of Indika-site, krijgt in 2017 een nieuwe toekomst. De gemeente Edegem kocht deze oude veilingplaats om er haar buitendiensten in te huisvesten. De hallen ondergingen sinds 2011 een heuse metamorfose. Op 10 en 11 september 2016, tijdens Open Monumentendag, zetten we uitzonderlijk de deuren van dit immense gebouw open. Een gids leidt je rond, het archief zet zijn deuren open en je kan geschiedenisboeken kopen met een Zonneblusser in de hand.

logo Edegem

Een kijkje achter de schermen

Met een historische gids kan je de Gemeentehallen bezoeken. Ontdek de rijke geschiedenis van deze oude veilingplaats en laat je verrassen door de grootte van dit unieke gebouw.

De Gemeentehallen huisvesten het historisch archief van Erfgoed Edegem. De vrijwilligers geven je een kijkje achter de schermen en tonen enkele topstukken van het archief, zoals de reeks over Marie Gevers, voetbalclub Belgica, het OCMW, maar ook originele plannen over Edegem en oude affiches.

Davidsfonds

Boeken gaan onder de hamer

Op 11 september gaan in de vroegere veilinghal geschiedenisboeken onder de hamer. Je kan snuisteren in het aanbod van boeken uit de collectie van de bibliotheek, het Davidsfonds en Erfgoed Edegem. De Kring voor Heemkunde nodigt je uit voor een babbel en een drankje.

Wanneer ? Zaterdag 10 september van 14.00 tot 18.00 uur en zondag 11 september van 10.00 tot 18.00 uur.

De rondleidingen starten op zaterdag 10 september om 15.00 uur en zondag 11 september om 11.00, 14.00 en 16.00 uur.
Waar ? Gemeentehallen, Prins Boudewijnlaan 152
Prijs ? Gratis
Inschrijven ? Inschrijven voor de rondleiding is verplicht en kan via de cultuurdienst van Edegem,  cultuur@edegem.be of 03 / 289 26 50

De Gemeentehallen zijn gelegen aan de Prins Boudewijnlaan (ingang ecopark). Ze beschikt over een ruime parking en is bereikbaar met de fiets.

Wij hopen u alvast te mogen begroeten !

 

Met vriendelijke groeten

Gemeentebestuur Edegem
Wannes De Laender | cultuurbeleidscoördinator
Gemeenteplein 1 | 2650 Edegem
tel. : 03 / 289 26 50 | fax : 03 / 289 22 44
gemeentebestuur@edegem.be | www.edegem.be

Foto’s (c) Reporters