Gisteren is het wereldDANSfestivalEDEGEM dan écht afgelopen. Op zondag 14 augustus konden  we de drie hoofdgroepen uit Brazilië, Paaseiland en Roemenië voor de laatste keer aan het werk zien. In de OLV van Lourdes basiliek van Edegem luisterden ze met zang en dans de traditionele misviering ter gelegenheid van OLV hemelvaart op. In de namiddag was het dan tijd voor een welverdiende BBQ tijdens het slotfeest voor medewerkers, gasten en gastgezinnen in Hangar 44. Het horecateam van het wereldDANSfestivalEDEGEM toverde de hangar om tot een gezellig restaurant, de orkesten van de dansgroepen zorgden voor een uitgelaten sfeer en de dansers verleidden de meeste aanwezigen tot een of meerdere danspasjes.

Om 18 uur was het dan tijd om afscheid te nemen van de Braziliaanse groep Aldeia dos Anjos en van de Chileense groep Conjunto Manavai. Vandaag, maandag 15 augustus, vertrekken de gasten van de Roemeense groep Romanasul. Daarmee valt definitief het doek over 41 jaar wereldDANSfestivalEDEGEM.

Het Edegems VolkskunstKomité bedankt haar publiek en iedereen die van dichtbij of veraf bijgedragen heeft aan het wereldDANSfestivalEDEGEM.

volksdans Edegem 1

 

Uw lokale Radio Frekwent was erbij en had nog een laatste babbel met de coordinator van het Werelddansfestival Bob Germeys. Radio Frekwent wil het werelddansfestival van harte bedanken voor de jarenlange goede samenwerking. Meer info vindt U steeds terug via www.wdfe.be .

Radio Frekwent FM 105.1 – de vrije radio van de Antwerpse Zuidrand

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove