De Zelfmoordlijn zoekt vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
De Zelfmoordlijn 1813 is er voor wie nood heeft aan een gesprek van mens tot mens. Dat gesprek kan gaan over je eigen zelfmoordgedachten, maar evengoed kan je er terecht als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving die met dergelijke gedachten worstelt. Je kan de Zelfmoordlijn 1813 altijd anoniem en gratis contacteren via telefoon, chat of e-mail.

zelfmoordpreventie
Het voorbije jaar hebben ruim 130 vrijwilligers meer dan 18.000 oproepen aan de Zelfmoordlijn beantwoord. Ondanks dit recordaantal kunnen niet alle oproepen worden beantwoord. Daarom blijft de Zelfmoordlijn op zoek naar vrijwilligers met talent om met mensen in gesprek te gaan.
Vrijwilliger bij de Zelfmoordlijn 1813, ook iets voor jou ? Laat het zo snel mogelijk weten via het aanmeldingsformulier op http://vrijwilligers.preventiezelfdoding.be of via e-mail naar cpz@preventiezelfdoding.be .

Je wordt dan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek en wie weet start jij binnenkort de basisopleiding tot beantwoorder van de Zelfmoordlijn 1813 via telefoon, chat of e-mail. Omwille van de anonimiteit van de Zelfmoordlijn 1813 wordt gevraagd om discreet om te gaan met je intentie om vrijwilliger te worden.
 www.zelfmoord1813.be .

Foto’s (c) Reporters & Gazet van Hove